StoanToffel-wedstrijd.

D'n optocht das een skôn iets om te organiseren altijd een leuk moment om te laten zien hoe gaaf Uotha is in Uje.

Na paar keer bij elkaar te zitten hebben we toch een gaaf iets in elkaar gezet en met het motto ge kunt er nie um hinne das het feest jaar van de welpen 100 jaor! We gaan iets doen met de jungle want daar spelen de welpen. Ons idee is om een grote krokodil te maken! En dan begint de uitvoering, je gaat spullen verzamelen om met de juiste mensen om je heen un skônne optocht te lopen

Maandag 17 februari zijn we begonnen met onze krokodil te maken. We wisten al dat het veel werk was, maar dat hadden we er voor over. Na een week bouwen en en knutselen aan tekstborden hebben we hem toch af gekregen!

Dus de carnaval kan beginnen! We hoorde al van onze ELLE, die onze kant op zou komen. Toch de hoop dat ze een klein beetje lief is. Dat is ze niet! De dag van de optocht wordt de optocht wordt afgelast! Ze blaasde wel met meer dan 40 km per uur, dat is ook geen pretje om dan een optocht te lopen. Tis jammer maar alles voor de veiligheid!

En dan sta je daar met je optochtwagen die niet weg kan...

Nou ik kwam met een goed idee: zullen we maandag met Toeternietoe aan de Stoantoffelwedstrijd meedoen? En jazekers er waren er veel leiding die mee wilde doen. Dus wij konne Uotha promoten, want we hadden voor de optocht 495 zakjes gemaakt. Met daarin een briefje "onze aapjes zuuke nog leiding" dus die hebben wij daar uitgedeeld in de hoop dat we daar iets mee halen! En onze tekst borden kwamen ook mee van pas. Verder hebben we echt genoten met zun alle. We hadden lekkere hamburgers en een mooie tafel gepionierd. Hij was zelf zo mooi dat we de eerste prijs haalde dus wat een feest!

Toch nog een soort van optocht. Maar dan in het klein! En wie weet gaat het volgend jaar wel lukken met de optocht!


Geschreven door: Berton
Gepubliceerd op: 2020-02-28

Terug naar Uotha Nieuws