HIT

Ieder jaar worden er op 7 plaatsen in Nederland verschillende HITs georganiseerd. HIT, de afkorting van Hikes, Interessekampen en Trappersexpedities, wordt al vele jaren gehouden voor leden van scouting. Afgelopen paasweekend zijn een aantal leden van Scouting Uotha naar een HIT geweest. Hieronder lees je hun ervaringen en naar welke HIT ze zijn geweest. 
Mocht je na het lezen van deze stukjes enthousiast geworden zijn en zelf ook aan een HIT deel willen nemen, dan kan je meer lezen over de HIT op de website hit.scouting.nl. 

Junior Challange - HIT Alphen 
Afgelopen paasweekend hebben wij meegedaan met de HIT in Alphen (Brabant). Wij hadden gekozen voor de HIT De Junior Challenge. We moesten een heleboel challenges doen bijvoorbeeld een hike waarbij je allemaal dingen moest doen. Voor die challenges kon je ballenbakballen verdienen, die moest je opsparen en wie aan het eind van de HIT de meeste ballenbakballen had was de winnaar van De Junior Challenge 2019! Ook hebben we een nacht in een frietbuil geslapen. 
Dit was heel erg leuk!!! 
We gaan volgend jaar zeker weer op HIT!!! 
Stijn en Tijn – Scouts zaterdag 

Meiden HIT  -  HIT Mook 
Ik ben naar de meiden HIT geweest, in het begin had ik er niet zo veel zin in omdat ik eigenlijk helemaal geen meisje-meisje ben. Ik was alleen ingeschreven en kende helemaal niemand. En om het even erger te maken was ik ook nog mijn tent vergeten😅. Gelukkig kon ik bij een ander meisje in de tent liggen en we zijn hele goede vrienden geworden. We hebben nog steeds contact. Verder hebben we heel veel leuke spelletjes gespeeld en zijn nog even bij de LAN HIT geweest. Deze hadden een hot-tub gebouwd en wij mochten er ook even in. Verder hebben we ook nog een paar workshops gehad en dit was heel gezellig. Ik heb echt heel veel vrienden gemaakt en ik ga dit volgend jaar zeker weer doen! 
Enya – Scouts vrijdag

Wie Is De Mol? - HIT Baarn
Al voor het 5e jaar heb ik de WIDM-HIT in Baarn mee georganiseerd, ieder jaar zijn er 24 deelnemers waaruit we 1 mol kiezen. De overige 23 deelnemers gaan het paasweekend op mollen jacht en proberen natuurlijk geld te verdienen voor in de pot. Test, executie, etherdiscipline en hints vliegen dit weekend om je oren. Maar bovenal is het vooral gezellig met elkaar. De activiteiten veranderen ieder jaar, dit jaar zijn er vol op mollenstreken geweest tijdens het postpakkettenspel, landjepik, het “porto-blokjesbouw”-spel en natuurlijk het lasergamen. 
Dirk - Bestuur 

Meiden-HIT - HIT Mook 
De Meiden-HIT was er dit jaar voor het eerst. Dit is een HIT voor meiden door meiden. We hebben geprobeerd om meiden dingen te doen zoals, nageltjes lakken, High tea en Hand lettering maar daarnaast wouden we ook niet scouting uit het oog verliezen. Zo hebben we de meiden naar het centrum van Nijmegen gestuurd voor Crazy 55. Hebben we blindvoetbal gedaan en andere leuke spelletjes. Deze HIT is voor meiden van 14 t/m 18 jaar. Het was een geslaagde HIT. 


Geschreven door: Nicky
Gepubliceerd op: 2019-05-16

Terug naar Uotha Nieuws