Terugblik 70 jaar

Wauw, wat hebben we een te gek jubileum jaar achter de rug! Samen met onze jeugdleden en vrijwilligers hebben we tal van te gekke activiteiten gedaan. Hieronder een kleine terugblik van het afgelopen en daarna op naar de 100 jaar! 

Het jubileumjaar hebben we afgetrapt op 7 januari. Veel jeugdleden en hun ouders hebben samen met ons het nieuwe jaar ingeluid. De warme chocomel, glühwein en het stamppotbuffet waren op deze dag heel welkom, want brrr wat was het koud.

Om heel Uden te laten weten dat Scouting Uotha 70 jaar bestaat hebben we meegedaan met de carnavalsoptocht. Alle jeugdleden hadden een kaars gemaakt voor op onze megagrote verjaardagstaart. Dat het een succes was merkten we aan dat we wederom de publieksprijs gewonnen!

Op 1 april was het dan echt zo ver, scouting Uotha bestond 70 jaar! En dat hebben jullie geweten, want wat een feestdag was dat! In de middag was er één groot kinderfeest voor alle jeugdleden samen met hun broertjes en zusjes. Er was van alles te beleven, van springkussen tot suikerspinnen en van mozaïek tot krat stapelen.

Na deze middag waren we zeker nog niet uitgefeest, in de avond gingen we gewoon gezellig verder. Eerst een receptie voor iedereen die Scouting Uotha wilde feliciteren en daarna barste het feest echt los voor iedereen die ooit lid is geweest. Wat leuk om iedereen weer eens terug te zien! 

Op Koningsdag was Uotha natuurlijk weer van de partij op de markt. Naast de jaarlijkse survivalbaan, waarvan gretig gebruik werd gemaakt, hebben de kinderen dit jaar ook mee geverfd aan een bijzondere scouting-Uotha-70-jaar-vlag! Onder dit bericht bij de foto’s kun je zien hoe deze eruit is komen te zien! 

Speciaal voor het jubileum zijn we met alle speltakken samen op zomerkamp geweest, een hele onderneming, maar wel erg gezellig! De Bevers en Welpen zijn met de bus naar ons gezamenlijke terrein in Rucphen afgereisd en de oudere speltakken hebben gefietst. Het gezamenlijke thema van dit kamp was ‘Back and to the Future‘. Verschillende speltakken zijn door de tijd gereisd door middel van de tele-tijdmachine, dat was gaaf! Gelukkig is elke speltak weer in 2017 terecht gekomen. 

Na de zomervakantie zijn we gewoon lekker verder gegaan met feestvieren. Dit jaar geen groepsweekend, maar een groepsdag. Alle oudste kinderen zijn deze dag overgevlogen naar hun nieuwe speltak waar ze het jubileumjaar zullen gaan vervolgen. 

Het seizoen was in volle gang toen we overgingen naar de JOTA, dit jaar met onze eigen speciale JOTA call, namelijk: PA70UOTHA/J. We hebben ontzettend veel verbindingen kunnen maken, een hoop felicitaties gehad en contact gehad met andere groepen die ook hun jubileum vierden! 

We hebben het feestjaar afgesloten met een feest om alle vrijwilligers van Uotha te bedanken. Want dat mag ook wel, voor de vrijwilligers een intensief jaar, maar dat was het zeker waard. 

Een jaar om nooit te vergeten!


Geschreven door: Suzanne de Koning
Gepubliceerd op: 2019-01-13

Terug naar Uotha Nieuws