Groepsweekeinde met detectives James en de Wit.

 Het groepsweekeinde van dit seizoen zit er weer op. Misschien was je er zelf bij, misschien heb je gehoord hoe het was van je zoon, dochter, zus of buurjongen. Of zag je de groepsfoto en het artikel op kliknieuws?
Hieronder lees je meer over wat er gedaan is. 

Ow, en mocht je nog wat op de bucketlist hebben staan… is er iets wat je één keer in je leven gedaan wil hebben? Zie het verslag van Henrike... 

Ook Tijs en Tijn hebben hun herinneringen opgeschreven. Voor jullie! 

Zo maar wat leuke dingen:


·         Speurtocht in het Udense centrum op vrijdag avond. En van te voren zijn alle telefoons afgepakt... Hoe communiceren de verschillende groepen van explo’s en leiding dan met elkaar? Ehm, oeps, sorry organisatie, dat deden we met de stiekum meegenomen porto’s…

·         Geheim agent worden? Prijskast geroofd? Zijn alle bevers, welpen, scouts, explo’s wel goed genoeg? Van testen over zelfkennis en concentratie tot een durf opdracht met spookruimte. Iedereen doet zijn best om geheim agent te worden.

·         Steen papier schaar “Samen sterk”, zo werken James en de Wit.

·         Levend cluedo, ondervragen van verdachte mensen zoals de schoonmaakster, de trainer en de moeder van Willem. Echt sporen onderzoek in een huis aan de overkant van de Volkelseweg. Opmeten van voetafdrukken, afnemen van DNA en vingerafdrukken. Wat een gave opdrachten! En dan binnen je team bespreken wat je gevonden hebt en wat er dan allemaal gebeurd zou kunnen zijn… Aan het einde wordt Kees met overgrote meerderheid als dader herkend.

·         Heel veel pannenkoeken.. Wat een stoere actie van de kookstaf voor deze grote groep!

·         Speurtocht in het sportpark voor de welpen, fietsen naar Bedaf en daarna de achtervolging achter Kees. Stortregen en kampvuur. Slapen in tenten op het konijnenveld.

·         Feest! Suikerspin, popcorn, stormbaan en disco. Jippie, de buit is terecht!

·         De overvliegende bevers hebben zaterdag hun nieuwe welpenteam bereikt. Hard rennen terwijl ze met laserpistolen beschoten worden… gelukt!

·         De overvliegende welpen, scouts, explo’s en leiding sprongen zondag de stormbaan op. Of ze werden erop gegooid! En zo kwam iedereen terecht daar waar hij / zij dit seizoen thuishoort. Veel plezier allemaal in de nieuwe groepen!

Door de ogen van de kookstaf Henrike:

“Wil je dit jaar weer kookstaf zijn?
"Ja tuurlijk, altijd leuk!"
"Zullen we dit jaar pannenkoeken bakken?"
"Say whatttt? Uren bakken voor 110 man? Ja tuurlijk! Dat móet je toch 1x in je leven hebben gedaan!”
En zo geschiedde.

Door de ogen van scout Tijn Mirande:

Ik ben mee geweest op groepsweekend. Er was ingebroken bij Willem, er waren een paar belangrijke bekers gestolen. Samen met de detective gingen wij uitzoeken wie de boef was. We moesten alle verdachten ondervragen. En gingen ook nog zwemmen in de Bentley, om even af te koelen.

Het leukste vond ik het avondspel, we gingen door heel Uden de boef achtervolgen. Steeds kregen we een lokatie via onze mobiels.

Ook hadden we nog pannenkoeken gegeten, mmmmmh!!!

Groet, Tijn

Door de ogen van overvliegende scout Tijs Beek:

Voor mij begon het kamp op de 31ste, kwamen aan. Tenten opzetten…

Er liepen de hele tijd 2 dectives rond..  Toen alle tenten ingedeeld waren en rechtop stonden moesten we naar de vlaggenmast. We gingen openen, daarna uitleg! 
We  gingen allemaal spellen doen om onze dective vaardigheden te verbeteren,

Er waren erg leuke spellen zoals sluipen. We moesten langs meerdere mensen met lasergeweren sluipen. Maar we hadden ook andere spellen. Bij eentje moesten we een tekst ontcijferen. Het was erg leuk!

Daarna mochten we de diefstal oplossen van Kees de Kort. Een paar van zijn prijzen waren gestolen. Na alle verdachten te ondervragen en DNA afnemen wisten we uiteindelijk wie de dader was. Hij was alleen gevlucht!

Daarna gingen we schat zoeken. Alle scouts en explorers moesten in de bedaf naar de schat zoeken. We kregen ontvangers, hiermee moesten we een klein kastje zoeken waar de beker lag.
Wij hadden onze ontvanger per ongeluk in een verzender veranderd.. De beker was gevonden, maar wij moesten nog 2 kilometer in de Bedaf terug lopen.

Voordat wij terug waren hadden ze de boef al gevangen. 
We kregen om de paar minuten een nieuwe locatie, dus het was heel hard fietsen voor de andere groepen.

Uiteindelijk, boef gevonden en meegenomen naar politie bureau!.

Case closed!

 


Geschreven door: Karin Beek
Gepubliceerd op: 2019-09-03

Terug naar Uotha Nieuws