Uotha met 19 Kaderleden op Scout-In19

In het weekend van 20, 21 en 22 september hebben 19 kaderleden van Uotha deelgenomen aan de Scout-In. De Scout-In is een tweejaarlijks evenement voor alle leidinggevenden, kaderleden, vrijwilligers en roverscouts van Scoutinggroepen en regio's uit heel Nederland. Een weekend lang vormt Scout-In hét platform voor het uitwisselen van ideeën, ervaringen, nieuwe tips, trucs en tools om het Scoutingspel voor jeugdleden nóg leuker en beter te maken.

Naast de gezelligheid op de camping tussen scoutinggroepen vanuit heel Nederland zijn er overdag diverse workshops gevolgd:
Zo waren er voor onze stichting workshops over verzekering en het beheer van klimmateriaal. Ook konden ze een kijkje nemen op het scouting landgoed in Zeewolde.
Drie stamleden gingen naar de 21+ workshop “Hoe blijf je een interessant programma maken”. Daar werden concrete tips gegeven en een paar leuke voorbeelden zoals een filmavond en een zwerkbaltoernooi op bezemstelen.
Onze voorzitter ging naar een extra lange workshop, we zijn benieuwd wat er daar van terug te zien is. (Na de vorige Scout-In werd de opzet van de groepsraad gewijzigd en dat leidde tot kortere vergaderingen. Super fijn!)
 

Na de workshops was er voldoende tijd om te kletsen met een drankje in de hand, ideeën uit te wisselen tijdens het kampvuur of te dansen in de verschillende feesttenten op het terrein.

En zoals het een echte scout beaamt werkten we samen. Voor het opzetten van drie tenten en twee partytenten draaiden we onze hand niet voor om. Bij het opruimen werd de zware aanhanger natuurlijk door 10 man naar de weg geduwd en natuurlijk namen we de spullen mee van dat ene kaderlid die naar de EHBO moest. (Soms moet je jezelf snijden om erachter te komen dat de randen van blikjes scherp kunnen zijn.)

Buiten het feesten en de workshops zijn er ook mensen die werken tijdens de Scout-In. Het evenement telt zo’n 5.000 deelnemers met daarnaast nog een kleine 1.000 medewerkers die allemaal als vrijwilliger aanwezig zijn. Deze medewerkers verzorgen de workshops, draaien de bar, zorgen voor het entertainment, hechten mensen op de EHBO post, maken de vuilnisbakken op tijd leeg of koken de meest lekkere maaltijden voor alle medewerkers.
Ik (Dirk) was ook als medewerker op de Scout-In en zorgde binnen team Actie! voor verschillende uitdagende activiteiten. Op verschillende stukken van het terrein hadden we activiteiten staan zoals kratstapelen, archery tag, klimmen, stormbaan, vlot bouwen, speleobox, kubb en nog veel meer. Naast de werkzaamheden overdag was er ’s avonds ook tijd om mee te feesten.

Na een gezamenlijke afsluiting bij de Mac waren we klaar voor de reis naar Uden. Wij zijn vol met nieuwe ideeën en hebben veel goede herinneringen aan dit evenement!


Geschreven door: Dirk van Ingen
Gepubliceerd op: 2019-09-24

Terug naar Uotha Nieuws