De stammen communiceren.

Zoals jullie gemerkt hebben was dit jaar de JOTA geen groepsactiviteit. Wel hebben veel speltakken gebruik gemaakt van de gelegenheid om het zenden via PA3FFL/J in hun opkomst te verwerken. Misschien heb je er wel iets van gehoord ofover gezien op facebook? Ook zagen we welpen en scouts met hun ouders 's middags. Leuk dat jullie geweest zijn! Daar was de inloop-middag voor bedoeld.

Zoals jullie weten heeft Scouting Uotha een 18-25jaar DC stam en een 25+ JvB stam. Die twee stammen hadden hun opkomsten ook tijdens de jota. En allebei bedachtten ze dat een gezamenlijke activiteit toch wel leuk is. Dus op vrijdagavond en op zaterdag avond waren de beide stammen aanwezig. Om hun spelletje te spelen. Meer daarover hieronder. 

Vrijdag: de schatkist is verdwenen...

Door de DC is een leuke activiteit bedacht waar ook leden van de JvB voor uitgenodigd zijn! Drie heren Berton, Tijs en Bruno verdwijnen op basis van de hints richting centrum Uden. Vier dames Dorien, Nicky, Suus en Karin zoeken het industrieterrein op. Elke keer kregen we een foto als hint. Als voorbeeld hieronder de plas met de foto van een vis en klein kind erbij: dat is natuurlijk de  Kleuter. En Cindy werkt bij.... juist het Kruidvat. Enne waar werkt Ralf? Nee, niet op locatie Kleinveld... 

Op elke locatie ligt een schitterende letter, duidelijk net gered uit de vlammenzee.... Al die letters nemen we mee, zelfs een pad gaat mee naar het Kompas. De letters tesamen vormen een zin over een verdwenen schatkist. Daar komt een foto bij als hint... een auto in het water... Wat voor auto? Een blauwe.. Ehm, nee, Ah, een Bentley! 

Bij de Bentley ligt een kano... dus met tweeen in de kano ... en daar drijft midden in het water een koelbox. Terugpeddelen gaat moeizaam, tot we ook het anker ophijsen.! Dan vliegt de kano over het water, voorboeg omhoog en we vliegen de wal op. In de koelbox zit een heerlijk verkoelende drank voor ons allemaal. 

Na nog galgje en wie ben ik over de ether gespeeld te hebben met scouting verenigingen in de buurt van Tilburg en Eindhoven begeeft ieder zich naar een slaapmatje. De een thuis, de ander op het Kompas. 

Bedankt Robin, Joey en Onno voor deze activiteit met spetterend einde! 

Help! De dieren zijn ontsnapt uit de dierentuin! 

Zaterdag is het de beurt aan de JvB  voor de organisatie. Hier is de DC ook vertegenwoordigd. Joost maakt ons enthousiast met een schitterende presentatie over een aantal dieren die zijn ontsnapt uit de dierentuin doordat de schaarvogel de hekken had opgeknipt. Aan ons is nu de vraag om de ontsnapte dieren te zoeken en te vangen. Gelukkig zijn de dieren voorzien van een zender en zijn ze dus te volgen. 

We krijgen te horen dat de dieren zijn gesignaleerd in het Speelbos. Bepakt met ontvangers, portofoons en een 2-meter-zender gaan we op pad naar het Speelbos. Daar richten we een centrale post in bij de glijbaan (hoogste punt) waar we een 2-meter-zender plaatsen om contact te houden met het hoofdkwartier in het clubgebouw. In het Speelbos vinden we allerlei vragen over dieren. De vragen zenden we door naar het hoofdkwartier, waar Suus en Dirk zijn achtergebleven om de antwoorden op internet op te zoeken. Dat levert punten op waarmee we te horen krijgen waar een dier is gesignaleerd. 

Als eerste krijgen we te horen waar de apen zich hebben verstopt. We bouwen de draagbare richtantennes op, pakken de portofoons mee en gaan op pad. Via de portofoons krijgen we van de centrale post steeds weer nieuwe informatie over het gebied waar de apen zijn. Als we dichterbij komen kunnen we via de richt-antennes het signaal van de dierenzenders opvangen. We horen steeds duidelijker een piep-signaal via onze antenne. Al draaiend zoeken we de juiste richting en banen we ons een weg door het donkere bos op zoek naar de apen. En dan ineens hebben we ze gevonden! Wauw, wat goed van ons! 

Daarna op zoek naar de olifant. Ondanks dat dit een groot dier is, blijkt deze nog erg lastig te vinden. We zijn lang op zoek, maar ook de olifant wordt weer gevonden. Gelukkig zijn alle dieren weer gevonden en kunnen ze weer terug naar de dierentuin! 

Joost, Eline, Dick en Dirk bedankt voor een gave activiteit met veel verschillende communicatie varianten!

 

 

 


Geschreven door: Ralf en Karin
Gepubliceerd op: 2019-10-20

Terug naar Uotha Nieuws