Weekend scouts zaterdag

26 tot 28 januari,

In het weekend van 26, 27 en 28 januari hadden de Scouts Zaterdag een weekendje. Het weekendje begon zoals gewoonlijk met het opzetten van de tenten. Toen alles gereed was zijn we met de fiets naar de bossen bij Naat Piek gefietst. Daar vertelde onze leiding Teun een verhaal over twee ScandinaviŽrs die het raar genoeg leuk vonden mensen te onthoofden! Aan het einde van het verhaal bleek dat de ScandinaviŽrs voor het laatst in Nederland gezien waren! Na dit spannende verhaal gingen de scouts per tweetal een spannende spooktocht lopen door de bossen. 
Zaterdagochtend hebben de scouts eerst gezellig met zín allen ontbeten. Hierna gingen we in groepjes echte Scandinavische spellen doen. Het Finse spel Kyykka en het Zweeds spel Kubspelen. Je moest bij beide spelletjes blokjes hout omgooien. Na deze spelletjes gingen we iets typisch Scandinavisch pionieren...: een sauna! 
Na het maken en eten van zelfgemaakte Zweedse gehaktballetjes, konden we eindelijk van onze sauna genieten. Na de heerlijke warme sauna hebben de scouts een film gekeken die zich in ScandinaviŽ afspeelde. Het thema van het weekendje was, hoe kan het ook anders, ScandinaviŽ!! Aan het eind van het weekendje moesten de scouts jammer genoeg wel nog alle tenten en saunaís afbreken, maar we hebben een erg leuk weekend gehad! 


Geschreven door: Loes Rijkers
Gepubliceerd op: 2019-02-16

Terug naar Uotha Nieuws