Installatie welpen vrijdag

Op 25 oktober werden er bij de welpen vrijdag maar liefst 7 nieuwe welpen geïnstalleerd. Daarnaast mochten we ook nog onze nieuwe leiding Rens in het groen hullen. Voor alle ouders komen voor het officiële gedeelte testen we eerst de vaardigheden van de welpen.

Dit jaar werd dat wel op een heel bijzondere manier gedaan. Alle installatie eisen van de welpen werden getest in een echte escapegame. In groepjes bestaande uit oudere en jongere welpen werden ze om de beurt uitgedaagd om 3 codes bestaande uit vier sleutels te kraken. Hiervoor moesten de groepjes goed lezen, samenwerken en hun scoutingvaardigheden gebruiken.

Samen met kapitein Dahinda werd gingen ze op zoek naar de schat die 100 jaar geleden door de leider van de eerste welpengroep in Nederland was begraven. Alleen een echte welp heeft de vaardigheden om de schat te vinden. Kapitein Dahinda heeft echter nooit bij scouting gezeten en heeft dus de hulp van de welpen hard nodig.

Tijdens de tocht werd de kennis van de windrichtingen en routetechnieken getest. Daarmee kwamen ze al dicht bij de schat. Voor het laatste stukje moesten de welpen laten zien dat ze een mastworp en een platte knoop kunnen leggen. En in de tussentijd telt de klok steeds verder af.

 

Nadat alle welpen hun vaardigheden hebben getoond is het tijd voor de installatie en de bekendmaking van de nesten. Alle nieuwe welpen komen 1 voor 1 naar voren en zeggen de welpenwet en de welpenbelofte op. Daarna krijgen ze hun groene blouse aan en zijn de welpen vrijdag weer een paar geweldige welpen rijker.

Als laatste wordt Rens geïnstalleerd. Rens is al langer lid van scouting Uotha dus hij heeft zijn vaardigheden niet hoven tonen in het escapespel. In plaats van een groene blouse krijgt Rens een wit shirt aan. Buiten maken de welpen Rens pas echt groen. Welkom bij de WELPEN allemaal!


Geschreven door: Marianne Schimmel
Gepubliceerd op: 2019-11-17

Terug naar Uotha Nieuws