Kampvuur insigne Welpen dinsdag

Hoera, we zijn gestart met het eerst insigne van dit jaar bij de welpen dinsdag. We hebben vier weken aan het insigne gewerkt.

Wij zijn gestart met verschillende informatie over het kampvuur. Vooral wat je nodig hebt voor een kampvuur. De kinderen hebben door middel van puzzels, proefjes en vragen kennis gemaakt met de informatie over het kampvuur. Tijdens het proefje hebben de kinderen in de praktijk gezien dat je de branddriehoek nodig hebt om het vuur aan de houden. Na alle informatie moest er natuurlijk ook een kampvuur gemaakt worden! De welpen mochten samen met de leiding alvast oefenen en vervolgens hebben we er heerlijke marshmallows op gebakken.

De tweede draaiavond gingen alle welpen in nesten aan de slag met een kampvuur maken. De welpen hebben de informatie van de week ervoor gebruikt om het kampvuur aan te maken. Ze gingen de kampvuurvorm: “Pyramidevuur” gebruiken. De welpen kwamen erachter dat vuur maken toch moeilijker is dan ze dachten, het hout was nat en sommige nesten hadden te weinig hout gesprokkeld. Na een aantal pogingen is het bij iedereen gelukt. Daarna hebben we gezellig met een groot vuur afgesloten.

De derde avond stond in het teken van koken op het kampvuur. Eerst een kleine test om te kijken wat ze nog wisten van de informatie over het kampvuur, een aantal welpen hadden zelfs 8 van de 10 vragen goed! Super knap onthouden. Daarna hebben we met z’n allen een groot kampvuur gemaakt, maar we hadden nog geen ingrediënten. Deze moesten de welpen op het terrein zoeken. Hierna hebben we de soep warm gemaakt en heerlijke broodjes gebakken.

Tijdens de vierde en laatste draaiavond krijgen de welpen de laatste grote test. In die test gaan alle welpen een kampvuur maken in hun nest. De leiding controleert of alle kinderen een kampvuur kunnen maken. Lukt dat, dan verdienen alle kinderen het insigne kampvuur!


Geschreven door: Onno van Willigen
Gepubliceerd op: 2019-11-19

Terug naar Uotha Nieuws