PL APL ouderkindweekend scouts vrijdag.

Van 15 tot 17 november wat het weert tijd voor de eerste editie van het welbekende PL-APL-Ouder-Kind weekend bij de scouts vrijdag AKA PLAPLOK-Weekend! er werd op de vrijdag avond rustig begonnen met enkel alle (A)PL's die in het sportpark een Crazy 33 mochten voltooien. Er zijn in die twee uurtjes veel selfies met onbekenden, hilarische filmpjes en voor veel punten gescoord door de groepen. Daarna was het nog wel even tijd op bij het kampvuur te praten over de verwachtingen en verantwoordelijkheden van een (A)PL.

Koken op het kampvuu

De volgende ochtend was het eerst tijd om het eten van zaterdagavond (zie boodschappen doen) voor te bereiden. Na een moeilijke keuze over wat we gaan eten was het direct tijd om onszelf van lunch te voorzien waarbij de scouts heerlijk gekookt hebben op kampvuur. Om 1 uur sloten alle andere scouts en alle ouders aan en werd er s middag's een heuse speeltuin gepionierd inclusief familieschommel en draaimolen. Zowel het bouwen zelf als het plezier van de toestellen achteraf was een groot succes!

Na een zeer gevarieerde en gezonde maaltijd gekozen door de (A)PL's (lees: pannenkoeken) was het tijd om wat spannends te gaan doen. De politie had namelijk ons gevraagd om mee te helpen met bespioneren bij een lopende zaak. Na veel verstop plekken, afluisterpraktijken, achtervolgingen en verdachte pakketjes was er genoeg informatie verzameld voor de politie om de zaak af te kunnen ronden. 

De scouts en ouders linken al het gevonden bewijsmateriaal aal elkaar om de zaak op te lossen

Een dankjewel in de vorm van een versnapering en lekker drankje bij het kampvuur was dan ook dik verdient!

Nog even genieten bij het kampvuur

Alles bij elkaar was het wederom een succesvol weekend en zelfs de stilste gast aanwezig, Henk het hoofd, liet met zijn charmante lach toonbaar zien dat hij ook genoten heeft.

Tot de volgende keer!


Geschreven door: Marianne Bosman
Gepubliceerd op: 2019-11-28

Terug naar Uotha Nieuws