Ochtend bij de welpen zaterdag

Hallo allemaal,

Op Facebook hebben jullie misschien al wat gezien. In deze nieuwsbrief schrijf ik wat meer over het welpenprogramma van zaterdag 24 februari. Na een half jaar welpen ben ik geen vaste leiding meer. Robin en Brian zijn weer terug. Omdat niet alle leiding aanwezig kon zijn, mocht ik (Karin) gelukkig weer een keer meedraaien met de Welpen!

In de kring mochten de welpen raden welke echte scouting activiteit we zouden doen. Na 'klimmen' en 'knopen' werd er uiteindelijk toch nog 'routes' geraden, een echte scouting activiteit.

Tom maakte drie groepen:
-De beginners mochten naar Christian en mij. Stijn v B was daar blij mee. Gezellg hé samen weer 'n keer bij de welpen? Zij zouden starten met bolletje-pijltje.
-De gevorderderen gingen met Bart aan de slap met strippenkaart. Het koste wat moeite, de welpen schatten zich niet zo hoog in en dachten beginner te zijn. Uiteindelijk had Bart er toch drie.
-De meest ervaren welpen konden bij Robin en Tom aan de slag met pijl-variabel noorden.

Op papier was een plattegrond getekend, de route liep je met je vinger over papier. Lekker binnen, want brrr koud buiten! Als het lukte kon je zelf een route maken. Dat is een eenvoudige manier om te kijken of je de techniek beheerst.
Tot onze verrassing en ook wel met trotsheid concludeerden we dat zelfs de strippenkaart er bij veel welpen al goed in zit.

Nog even uitstuiteren buiten met buskruit. Nu er geen blaadjes aan de struiken en bomen zitten was het wat gemakkelijker om gevonden te worden... hmmm. Alhoewel... Jorn en Terre hadden toch echt een onvindbare plek. Ik zal niets verklappen hoor!

En nog zit het draaien er niet op. Tom heeft een kampvuur gemaakt: daar springen alle jongens nog even op het hout om het kleiner te maken, wordt een hut gebouwd en warmt iedereen zich bij het kampvuur.

Een heerlijk ochtend, zo in februari.
Die krijg je cadeau, door bij Scouting Uotha leiding te zijn!


Geschreven door: Karin Beek
Gepubliceerd op: 2019-02-16

Terug naar Uotha Nieuws