Weekendje Explorers.

Begin December hadden de explorers weekendje. Dit eerste weekend van het jaar regelt de begeleiding voor ze. Vrijdagavond begonnen we met surprise, eerder waren de lootjes al getrokken en iedereen mocht een cadeautje voor elkaar kopen en een mooi gedicht schrijven. Alle explorers hadden erg hun best gedaan om iets leuks en moois van te maken.

Na een heerlijke nachtrust zijn we gaan ontbijten en na het ontbijt konden we in groepen flink aan de slag. We gaan een draaimolen pionieren! Dat vergt een hoop samenwerking. Hier hebben we met zijn allen een mooi bouwwerk van kunnen maken. In de middag was hij af en konden we allemaal een ritje draaimolen maken. Wat leuk om een groot project te kunnen maken. Op een draaiavond hebben we daar te weinig tijd voor. Iedereen was trots op de draaimolen.

Tijd voor diner voorbereidingen. Nee geen macaroni of gepofte aardappelen deze keer, maar culinaire pompoensoep, gefrituurde uienringen, zalm in bladerdeeg, churros , patatas bravas, zelfgemaakte kipnuggets, chocolademouse en nog veel meer lekkere hapjes. Dat was smullen.

Na het eten de boel weer opruimen en vertrekken we in auto’s naar een voor dan nog onbekende plek. En ja hoor waar we aankomen wachten de kanos ons op, we gaan een tochtje maken over het water. Eenmaal uit de kano krijgen we een gps en gaan we lopen. Na een lange en gelukkig wel rechtstreekse tocht zijn we op de plek van bestemming gekomen.

De volgende ochtend mogen we alles opruimen en nog het spel hippo happo in real life spelen. Al met al was het een geslaagd gezellig weekendje.


Geschreven door: Anita van den Berg
Gepubliceerd op: 2019-12-31

Terug naar Uotha Nieuws