Geschiedenis.

De afgelopen weken hebben we met de welpen zaterdag geoefend voor het insigne geschiedenis, aangezien in januari de welpen 100 jaar bestaan was dit ook een mooie reden om stil te staan en terug te kijken naar het verleden.

In de eerste week hebben we vooral geoefend met de kennis over scouting, de welpen en Uotha zelf. Deze eerste week kwam de burgemeester om taart in ontvangst te nemen. Met de welpen dinsdag, vrijdag en zaterdag is taart gemaakt. De burgemeester van Uden kwam om 12.00 uur aan bij de kampvuurkuil van Scouting Uotha, waar welpen en ouders met spanning zaten te wachten. De burgemeester vertelde dat hij zelf ook welp is geweest! 

De tweede week hebben we ons verder verdiept in dit onderwerp en zijn de welpen druk bezig geweest voor hun geschiedenis. We deden een quiz waarin de verschillende groepen eerst samen hun antwoord moesten bepalen voor ze naar buiten mochten rennen om in het juiste vak te gaan staan. 

Bij de derde week mochten de welpen zelf meer onderzoeken en hun gevonden informatie over scouting presenteren. Iedereen dacht dus na over wat ze wilde vertellen aan de anderen. Het presenteren was voor sommige welpen best spannend. Er is van alles verteld over welpen, scouting en ook over gemeente Uden. Erg leuk!

In de vierde en laatste week hebben de kinderen naar de geschiedenis van Uden gekeken. Zo zijn ze gestart op de losplaats bij het oude Dico terrein en zijn ze langs kerken, het oude zwembad "de Wel", het postkantoor en de oude brandweerkazerne tegenover het gemeentehuis geweest. Als kers op de taart mochten ook een aantal welpen het oude knekelhuis zien en kregen daar zelfs een rondleiding met verhalen over vroeger. 

Uiteindelijk hebben de welpen hun insigne gehaald. Ze hebben laten zien dat met een kijk op de geschiedenis zij nu meer weten voor de toekomst.


Geschreven door: Robin en Karin
Gepubliceerd op: 2020-02-04

Terug naar Uotha Nieuws