Alternatieve stamactiviteit.

Als alternatief stamprogramma hadden Leida en Hans een spel bedacht voor de beide stammen.

Geen HOUS weekend, dan maar ieder uit eigen HOUSE op de bank met eigen bier of smoothie.

Het was super leuk. Iedereen kon zich aanmelden in de app, en werd vervolgens in kleinere groepjes ingedeeld. In de algemene app kregen we een opdracht, in de kleine app groep werd die opdracht zo snel mogelijk uitgevoerd.

De eerste ronde moesten we onszelf op een creatieve manier voorstellen, bijvoorbeeld met een selfie en/of  gif-bestandje.  De tweede ronde: zoek zo veel mogelijk emoji’s zoeken met een druppel, daarna een pijl, en dan een cijfer, een zon en een dollarteken en hartjes. Het was een strijd want de groep die het laatst zijn antwoord ingeleverd had, kreeg geen punten. Er konden ook strafpunten zijn, bij dubbele antwoorden bijvoorbeeld.

Omdat we allemaal lagen te zweten op de bank was er een korte pauze, om een nieuw drankje te pakken. Partners die in één huis tegen elkaar aan het spelen waren, hadden natuurlijk de grootste onderlinge strijd! Dus het gevolg: ieder voor zich, pak je eigen drankje maar! Na een aantal mooie foto’s van volle glazen konden we verder gaan met een foto opdracht.

Maak een selfie van….. hele ingewikkelde opdrachten maar toepasselijk hoor: zoveel mogelijk wc rollen op jouw hoofd, hoofd onder water, en op de kop gaan staan tegen de muur.

We staan met ons rug tegen de muur, om deze hele corona situatie. We moeten ons hoofd juist boven water zien te houden, en we kopen massaal heel veel wc rollen in.

In de laatste ronde werd ons gevraagd een print screen te maken van een app gesprek met een bepaalde inhoud. Een goede mop vertellen, dat valt niet mee met verschillende spelers als gesprekspartners. De liefdes verklaring was iets makkelijker en het scouting gedicht was nog wel te doen. We werden steeds handiger. De ervaring was wel: hoe meer mensen in een app groep, hoe moeilijker het is. Je gaat op elkaar zitten wachten, en dan ineens ben je te laat!

Maar goed het gaat vooral om de leuke avond en het prachtige alternatief om met elkaar bezig te zijn.

De punten in de eindstand lagen heel dicht bij elkaar, dus iedereen heeft zich super ingezet.

Organisatie nogmaals bedankt.

 

 

 


Geschreven door: Eline van Willigen
Gepubliceerd op: 2020-03-21

Terug naar Uotha Nieuws