Speltips van Scouting Nederland

Een inkijkje in de speltips van Scouting Nederland,

Spelletjes verzinnen we natuurlijk allemaal zelf. Of we copieren ze van een andere speltak bij Uotha, of we halen ze van de activiteitenbank van Scouting Nederland. Maar hoe wordt die bank van Scouting Nederland nou gevuld? 

Zin een gezellige dag uit met mij? 
Zo vroeg Marianne of ik meeging naar Apeldoorn. Suus was ook wel te vinden voor een uitje dus gedrieŽn melden we ons aan voor een Spelathlon. Iets over spelen verzinnen en ideeŽn opdoen. Dat aanmelden ging bij mij niet vlekkeloos. Zes mails, Facebookcontact. Ach, ook bij Scouting gaat wel eens iets niet helemaal goed! In Apeldoorn aangekomen ging het even op dezelfde manier verder: deur op slot, vervolgens werden we binnen gelaten maar vertrokken de mensen die ons binnen lieten en was er niemand te vinden. Een echte scout gaat avontuur aan. Dus met Marianne voorop en Suus in m'n kielzog startte we met gebouwverkenning. Gang rechts, drie verdiepingen omhoog, gang links, trap naar beneden en zowaar meer mensen! Een ontvangst met koffie, thee en grote koelkast vol frisdrank was uiteindelijk de start. 

Op tafel lagen grote vellen papier met daarop thema's. Daarbij ook een activiteitengebied. Denk aan: buitenleven, sport&spel, identiteit, veilig en gezond. O jee, wat nu? 

Stap 1: 
In een lange rij gingen we alle papieren af en schreven daarop spelen. 
Meteen netjes gegroepeerd onder Bevers, Welpen, Scouts, Stam. 
Er werd al wat gekletst en we hoorden ideeŽn van ander leiding. 

Stap 2:
In groepjes van vier met verschillende achtergrond, groep en ervaring pakte we een papier. Dat werkten we verder uit tot een grote lijn.
Je maakt al meer kennis met andere groepen, hoe zijn de speltakken daar ingericht, wat doet het bestuur, hoe veel kinderen zijn er. 

Stap 3:
Met twee werkten we de opzet concreet uit tot spelen die we meteen in de activiteitenbank invoerden.
Dat was echt gezellig! Dan heb je lol met iemand die je niet kent, hoort wat daar de Stam doet, hoort hoe ze daar als leiding de kinderen plagen en wat hun Ssouts de leukste spelen vinden. 

Stap 4:
Lunch, warme belegde broodjes, buiten in de zon op een bankje. 
Een kippenhok. Eh, ik bedoel gezellig geklets. Niet alleen kippen, zowel mannelijke als vrouwelijke leiding aten, praatten en genoten van het samenzijn. 

Stap 5:
Nog even weer naar binnen, achter de computer, de laatste bladen uitwerken. De laatste ideeŽn werden in de activiteitenbank ingevoerd. 
Creativiteit neemt af als het warm is en de dag vordert. Daar was keurig in voorzien:

Stap 6:
Gezamenlijke afsluiting met een ijsje.
Tevreden huiswaarts!

Wil je wat van ons werk zien? Kijk dan eens op https://activiteitenbank.scouting.nl/index.php
Zoek op eens op communicerende vaten, sportdouche of zombie.


Geschreven door: Karin Beek
Gepubliceerd op: 2019-02-16

Terug naar Uotha Nieuws