Bierproeverij: 

1) verslag vanuit.... Stockholm!

2) Verslag van...de organisatie!

Dit leuke artikel laat je door twee "brillen" naar de bierproeverij van de JvB-stam kijken. 
Een bril is vanuit Stockholm. Daar woont Chris. Chris is een van onze oud -let op, niet oude- voorzitters. 
De andere bril is die van Tessa. Zij heeft deze proeverij samen met Teun georganiseerd.

verslag vanuit.... Stockholm

Wat gebeurt er als je door de corona crisis niet bij elkaar kan komen voor een bierproeverij? Dan houd je hem natuurlijk online. En wat dan extra leuk is, is dat het opeens niet meer uitmaakt of je bij elkaar om de hoek woont, of 1450 km verder op. Dus toen ik een uitnodiging van Teun kreeg voor een online bierproeverij heb ik daar natuurlijk niet lang over na moeten denken. Natuurlijk! 

Het door Teun en Tessa samengestelde bierpakket werd per post bezorgd. Dat werkte prima, behalve dat 2 van de 5 flesjes (slechts 40%...) de reis niet overleefd hadden. Gelukkig kon dat verlies worden aangevuld met enkele lokale Zweedse brouwsels. 

Tijdens de bierproeverij bleek al snel dat Teun en Tessa een flinke dosis wiki-google-expertise hadden over de geproefde bieren. Hoe later het werd, hoe zinvoller de tips over de smaakbeleving werden (of leek dat maar?). 

Al met al was het een prima georganiseerde en erg leuke manier om weer eens grote partij Uotha vrienden uit het verre Uden te zien en te spreken, onder het genot van enkele goede glazen bier. Teun en Tessa, bedankt voor de organisatie en ik houd me graag aanbevolen voor toekomstige online evenementen!

 

Verslag van...de organisatie

Op vrijdag avond 8 mei hebben Teun en ik een bierproeverij georganiseerd voor de JVB stam. 

We vonden het wel weer eens tijd worden om elkaar te spreken en te zien en een online bierproeverij via beeldbellen leek ons daar uitermate geschikt voor!

Teun en ik hebben zorgvuldig een stuk of 8 bieren voorgeproefd en daar de 5 lekkerste bieren uitgekozen. We vonden het vooral belangrijk dat ze lekker waren, maar ook dat het bieren zouden zijn die net iets minder bekend zijn. Zo zou het ook nog een beetje vernieuwend zijn. 

We hebben voor iedereen die mee wilde doen een pakketje gemaakt met de 5 bieren en een zakje borrelbites. Deze pakketten zijn opgehaald door de deelnemers of hebben wij langs gebracht zodat iedereen ze op tijd zou hebben. 

Rond 20.30 uur zijn we begonnen met het eerste biertje. Dit was de Engelszell Benno. Bij ieder biertje hebben we een korte uitleg gegeven. Ook mocht iedereen via Mentimeter aangeven welke smaken ze proefde in het biertje en 't een cijfer geven. De bieren die we na de Benno op hebben zijn de Hertog Jan Karakter, Berne Abt Trippel, Floreffe Dubbel en de Zundert 10. 

Tussendoor hebben we ook nog een quiz gespeeld die over bier ging. Het biertje dat het lekkerst werd bevonden was de Zundert 10. Het was erg leuk om te zien dat iedereen enthousiast mee deed! We hebben ook lekker bij kunnen kletsen, maar kijken er ook weer naar uit om elkaar in het echt te zien en programma te draaien! 

 

 


Geschreven door: Chris
Gepubliceerd op: 2020-05-17

Terug naar Uotha Nieuws