JvB weer actief.

Na de opkomsten via app hebben we gelukkig weer een echte opkomst gehad! Wat heerlijk om elkaar na drie (!) maanden weer te zien!

Meestal druppelen onze leden na 21u binnen en beginnen we zo rond half tien aan een activiteit. Deze keer dacht Teun er gelukkig aan het donker wordt buiten… Aangezien ook onze opkomsten buiten moeten plaatsvinden zijn we dus wat eerder gestart. Om half negen was het dan ook al direct druk!

Klaarzetten van enkele Scandinavische spelen is zo gedaan.

Kubb, gooien met een blokje tot de koning om mag gaat sommigen erg goed af. Spel schijnt ook lang te kunnen duren, die keer toen ik meedeed waren we binnen vijf minuten ingemaakt…

Möllky (Kubb numeric) is ook leuk. Dit spel kende ik nog niet. Het is leuk voor op vakantie! Eens wat anders dan badminton en je hebt er niet zo veel ruimte voor nodig als voor het Kubb. De regels: er staan 12 blokjes met een getal erop bij elkaar. Deze gooi je om. Doel is precies op 50 punten te eindigen. Wanneer je meer blokjes omgooit telt het aantal omgegooide blokjes; wanneer je één blokje omgooit telt het getal op het blokje. Na het omgooien zet je ze neer waar ze terechtgekomen zijn. De blokken komen dus steeds verder uit elkaar te staan. Wanneer je drie keer niets omgooit ben je af. Wanneer je over de 50 punten heengaat val je terug na 25 punten.
Misschien vind ik Möllky ook zo leuk, omdat ik de eerste keer won 😊.

Na 23u begon het toch wel donker te worden. We waren ook toe aan wat drinken. In de kampvuurkuil kun je prima op afstand bij elkaar zitten en napraten. Dat hebben we dan ook gedaan. Nog een liedje gezongen voor de bijna jarige Jeroen en deze avond is weer voorbij.

Tot de volgende keer!

 


Geschreven door: Karin Beek
Gepubliceerd op: 2020-06-14

Terug naar Uotha Nieuws