Hallo wij zijn Tijn en Stijn van de Scouts Zaterdag.

Afgelopen zaterdag hebben wij weer sinds lange tijden weer eindelijk scouting gehad. We sprongen een gat in de lucht toen we hoorden dat we weer naar scouting mochten. 
De eerste keer dat we naar scouting waren geweest hebben we het ladderspel en boerengolf gedaan. Dit was een goede start voor de eerste draaidag op anderhalve meter. We moesten opdrachten doen waardoor je hoger op de ladder kwam. Wie aan het einde van het spel het hoogste stond won het ladderspel en won een speciale prijs (de onzichtbare duimtroffee)! Dit spel werd gewonnen door Stijn, hij won de duimtroffee! 
Bij boerengolf had de leiding allemaal leuke banen uit gezet die je met je twee of drietal uit moest voeren. 

Twee weken daarna hadden we weer opkomst. Toen gingen we een brug bouwen over de sloot voor het clubgebouw. Dat was ontzettend uitdagend en natuurlijk ook super gezellig. We werden in  drie verschillende groepjes verdeelt. We moesten achter een lijn beginnen en vanaf daar moesten we de brug bouwen en mochten dan met de brug voor de rest de grond niet meer aanraken. Een van de bruggen was een soort touwbrug. Dit groepje had een dik touw over de sloot gegooid en het aan allebei de kanten vastgemaakt. Het was echter wel echt een uitdaging om hier overheen te gaan want je had maar twee touwtjes naast je om jezelf vast te houden. 

Tijdens de online opkomsten was het altijd heel gezellig. Wij (Stijn en Tijn) komen dan altijd gezellig bij elkaar om het samen mee te doen met de online opkomst. Wat we vaak deden met de online opkomsten in het algemeen was lekker met zín allen kletsen en vaak wat leuke opdrachten doen die we aan het einde gingen bekijken. En aan het einde van de online opkomsten deden we vaak nog het spelletje skribbl.

Dit waren onze belevingen van de afgelopen weken.

Mvg S-tijn


Geschreven door: Tijn en Stijn
Gepubliceerd op: 2020-06-20

Terug naar Uotha Nieuws