O,nee de parels zijn gestolen!!!!

Vis Semmy en krab Benny vragen om hulp.

De bevers willen wel helpen. Door opdrachten te vervullen kunnen zij de parels terugverdienen die Haai Oscar en Krokodil Bill gestolen hebben. 6 moedige bever gingen de uitdaging aan. Als eerste een echte 8-kamp waarin de bevers getest werden op samenwerking snelheid kracht, slimheid.

Een potlood met 6 touwtjes en een doolhof? Daar weten de bevers wel raad mee. Samen een mat schuiven naar de overkant. Eierlepelrace, ringwerpen, touwtrekken. broekhangen en nog veel meer.

De eerste parels waren verdiend. Daarna hebben de bevers een eigen vis gemaakt van papier machee.

Daarna was het tijd om te eten. De leiding had pasta voor de bevers gekookt. ’s Avonds hebben de bevers nog een kwallen tik-spel gedaan. Pas op, als je door de tentakels van een kwal geraakt wordt, dan ben je af.

Toen was het tijd om te slapen.

De volgende ochtend werd er na het ontbijt "knikkers naar de overkant zonder gepakt te worden door Haai Oscar en Krokodil Bill" gespeeld. De Bevers wisten uit hun handen te blijven en verdiende zo nog meer parels.

’s Middags zijn de bevers in een speeltuin in de buurt geweest. Daar hebben ze bijna de hele dag vlot gevaren.

’s Avonds was het tijd om de onderwater kennis van de bevers te testen. Ook het bestuur (Ralf en Eline) deden mee met de quiz (zie foto). Maar de bevers waren toch een stuk slimmer. Maandag was het al weer de laatste dag en werden de bedden opgeruimd. Met het spel van Ariel is het kamp afgesloten.

Wat vonden de bevers het leukst?

“ alles” “ het vlot varen” “ het klimmen op de wand” “ klimmen in de bomen” en gewoon samen spelen.

Alle parels zijn terug verdiend en het kamp was zeer geslaagd. Moe en voldaan gingen de bevers en de leiding weer naar huis.


Geschreven door: Jeroen Bekkers
Gepubliceerd op: 2020-08-21

Terug naar Uotha Nieuws