Kennismaking en bedaf

Ook de bevers zijn het seizoen begonnen met nieuwe bevers die wij van harte verwelkomen. Met veel goede zin gaan we er samen een geweldig jaar van maken. 

Om elk elkaar beter te leren kennen hebben we eerst een balspel gedaan. Daarna hebben wij een brief van Stuiter gekregen. Stuiter neemt de bevers elke week mee op avontuur naar Hotsjietonia waar zijn vrienden wonen. Er valt altijd wel wat te beleven. 

De bevers hebben verschillende spellen gedaan om de inwoners van Hotsjietonia beter te leren kennen. We mochten kaarsen uit schieten met een waterpistool bij Noa. Bij Stanley Stekker konden we mini- pionieren met stokjes en spekjes. Dat was erg leuk. Bij Steven Stroom mochten we schatkaart maken, want Steven houdt van speurtochten. Bij Rebbel hebben een dierengeluiden spel gedaan. Rebbel is gek op dieren namelijk. Als laatste hebben wel bij Rozemarijn die gek is op tuinieren en koken een cake mogen versieren. Het was een geslaagde opkomt en een goede start van het seizoen.

Zaterdag 19 september hebben de bevers op bedaf gedraaid. 

Het was fantastisch weer. Steven Stroom had onze hulp nodig, hij had een schat verstopt en routes gemaakt die naar de schat leidde, maar het lukte hem niet meer om de schat te vinden. Hij vroeg de bevers om hulp, want die kunnen goed speuren. 

We hebben eerst een foto route gehad, die ging over op blauwe briefjes die de bevers moesten volgen. Toen er geen briefjes mee waren, vroegen we ons af wat we moesten doen, maar toen vonden we een schatkaart. Hier stond een grote rode kruis op waar de schat begraven lag. Natuurlijk zijn we meteen met zn allen gaan zoeken. We vonden op het zand van stokken een grote kruis en zijn daar gaan graven. En..daar lag de schat!


Geschreven door: Willeke Tax
Gepubliceerd op: 2020-09-21

Terug naar Uotha Nieuws