JvB stam heeft LOL!

De JvB Stam, ( 25 + stam) kan met de nieuwe maatregelen alleen bij elkaar komen als er een activiteit is op anderhalve meter. Met veel inspiratie uit het programma "Wie is de mol", kunnen we binnen een week het portofoon programma wel namaken voor de stam. Kaarten uitprinten van Uden ( want in heel Uden is geen goede plattegrond te krijgen!), 4 routes maken, een leuke uitnodiging op de app.... en dan wordt de hele stam nieuwsgierig. Wat gaan we vrijdag doen? 

Voor degene die "Wie is de mol" kijken is het programma al snel duidelijk. We gaan in kleine groepjes het dorp in, er zijn 4 startpunten en dan moet groep A de route via de porto aan groep B vertellen, en zo door. In de groepen is keurige ether discipline, dat hebben ze geleerd van Ellie Lust. Er zijn een paar spelregels: je mag geen straatnamen noemen. De groepen moeten 4 keer een foto maken in de aangegeven straten. Als je een andere groep op de foto zet, dan heeft die groep een strafpunt. Op het eindpunt is een drankje te verdienen, en 1 strafpunt, is een mindering van één ingrediënt van de Mojito: 7 up, met munt, limoen en suiker.  

En hoe beleef je zo'n opdracht nu als je in een groepje zit? Dat kun je hier lezen!
 

Op ons beginpunt aangekomen mogen we een enveloppe openmaken. Daarin staat wat de bedoeling is. Even puzzelen, want we hebben wel licht nodig om de brief te lezen. De bedoeling is al snel duidelijk. En ook zien we dat het groepje wat wij moeten sturen snel bij ons in de buurt komt. Iemand duikt in de bosjes om daar een eerste foto van te maken. Zo, zij hebben hun strafpunten te pakken!

Wel even opletten hoor. Wanneer je in de bosjes duikt met plattegrond en porto kunnen de anderen van je groepje niets. Dat wordt snel rechtgezet en we kunnen weer verder. In de gaten houden waar anderen zijn, anderen een route doorgeven, anderen fotograferen en zelf ook nog meters maken, want ook wij willen punten scoren!

We hebben er stevig de pas in. Wij gaan voor de winst. Of nee, is het gewoon leuk om mee te doen? 
Na een leuke wandeling door Uden komen we bijna bij de eindbestemming. Met 'n beetje mazzel kunnen we een andere groep nog op de foto zetten. We duiken weg achter auto's en bosjes. Wanneer bewoners naar buiten kijken zien ze mensen achter hun auto op de grond liggen... gelukkig zitten de meeste mensen binnen met de gordijnen dicht. Ja hoor, nog een foto en we sprinten verder naar het eindpunt!

Feestelijk onthaal door de groep die er al is én door de organisatie. Zij staan daar klaar met een warme hap. Wanneer iedereen er is lopen we terug naar het Kompas. De DC-stam is al weg, ja we sluiten vroeg conform de laatste afspraken. Op de parkeerplaats wordt nog even nagepraat. Wat is het leuk om samen bezig te zijn. Er is best iets te verzinnen op anderhalve meter. Hopelijk volgt er nog veel moois dit seizoen! 

 

 

 

 


Geschreven door: Eline en Karin
Gepubliceerd op: 2020-10-18

Terug naar Uotha Nieuws