Installatie & Jota

2 weken geleden op 10 oktober hadden de Welpen Zaterdag de installatie. Dit was een spannende dag die nog rustig begon met de installatie-eisen door te nemen. Nog een keer de wet oefenen, de belofte en wat betekende de insignes of emblemen op de blouse nou eigenlijk? Na al het oefenen van de weken ervoor waren de nieuwe welpen klaar om geďnstalleerd te worden. Tijdens de installatie werden ook de 4 nesten bekendgemaakt en ingedeeld voor het komende seizoen. De installatie dag werd afgesloten met nog de installatie van 2 nieuwe welpen-leiding Wietske & Sterre.

In het weekend van 16/ t/m 18 oktober was het JOTA-JOTI weekend, oftewel Jamboree On The Air en Jamboree
On The Internet. Daarmee hebben we via een zendstation op het scoutinggebouw verbinding hebben gemaakt met andere scoutingverenigingen uit Nederland. Het zenden gebeurde in groepjes met een aantal welpen, zo had iedereen de tijd om vragen te stellen en wat uitleg te krijgen over de zendapparatuur. 

Terwijl het ene groepje bij Dirk en Onno was om contact te leggen, waren de andere welpen bezig met het invullen van een leuk werkboekje. Zo hebben ze wat geleerd over het NAVO-alfabet, daarnaast hadden we een doolhof gelopen maar je mocht niet kijken tijdens het wandelen. Je ging geblinddoekt het doolhof in en moest met behulp van je groepje, die mondeling aanwijzingen gaf het doolhof doorlopen.

Aankomende zaterdag is het herfstvakantie dus willen wij "De leiding van de welpen zaterdag" iedereen een fijne vakantie toewensen.


Geschreven door: Robin Driessen
Gepubliceerd op: 2020-10-20

Terug naar Uotha Nieuws