Welpen vrijdag gaan online

Inmiddels is de lockdown al weer een tijdje aan de gang. Dat betekend dat we onze welpen helaas niet meer mogen ontvangen op ons clubgebouw. Geen buskruit spelen of samen een brug pionieren. Toch mag dat de pret niet drukken en met wat digitale creativiteit hebben we inmiddels al weer een aantal leuke online activiteiten gedaan.

Net voor de kerstvakantie hebben we in plaats van ons jaarlijkse kerstdiner een kahoot kerstquiz gehouden. Vergadering in Teams open, telefoon erbij voor Kahoot. Wie is het snelst met het juiste antwoord? In ronde twee zijn alle antwoorden inmiddels bekend. Wie is er het snelst?

Na de vakantie hebben we online pictionary gespeeld. Wat zijn die welpen goed met het raden van de woorden bij de tekeningen. Ongelofelijk hoe creatief iedereen hiermee is.

Na al dat staren naar een computerscherm besloot de leiding ook een creatieve opkomst te organiseren. Met behulp van onder andere de volgende materialen moesten de welpen iets bouwen om een ongekookt ei heel te houden na een val van de eerste verdieping:
1 ongekookt ei 🥚
1 boterhamzakje 
20 satéprikkers 🥢
1 leeg rolletje wc-papier 🧻
1 rolletje plakband 
1 plastic tasje
10 A4'tjes 🖨️
elastiekjes
Na flink te hebben geknutseld werden de bouwwerken uitgetest. Met wisselend resultaat. Sommige eieren bleven netjes heel. Andere waren minder gelukkig bij het neerkomen. 


Geschreven door: Marianne
Gepubliceerd op: 2021-01-16

Terug naar Uotha Nieuws