Scouts vrijdag online

Met de huidige maatregelen kunnen we er niet omheen, wij scouten thuis!
Voor de kerstvakantie zijn de Scouts Vrijdag al begonnen met de eerste online opkomst van deze reeks. Er werden in Kahoot! zoveel mogelijk vragen beantwoord tijdens de kerstquiz.

Live in de uitzending

Wat de scouts niet wisten, was, dat er tijdens de kerstquiz leiding door Uden aan het rijden was om de door de scouts verkochte worstenbroodjes af te geven. Alle scouts werden dus thuis bezocht! Ook werd een speciaal moment in Teams ingelast voor Robin, die door de bezoekende leiding live in teams is ge´nstalleerd. 
Ook voor Guusje werd de quiz onderbreken:  haar verkochte worstenbroodjes werden samen met het afschieten van een confettikanon afgegeven en er werd verteld dat ze de topverkoopster is!

Huizen overhoop in het nieuwe jaar

Na de kerstvakantie hebben de scouts genoten van een potje online kwartet. In groepjes samenwerkend hebben alle scouts thuis de boel overhoop getrokken om zoveel mogelijk selfies te maken met muizen, headsets, tuinstoelen, afwasborstels, rode kledingstukken en nog veel meer voorwerpen. Per groepje moesten vier dezelfde voorwerpen inclusief minimaal 4 gezichten van de groepsleden ingeleverd worden voor punten. Het groepje dat als eerste het kwartet inleverde, scoorde de punten van dat voorwerp.

List en bedrog over lijken in de ruimte

Among Us, een online spel wat op dit moment veel gespeeld wordt. Ook de scouts zijn hier mee bezig geweest. In 3 kleinere groepen werden diverse potjes gespeeld en wat was iedereen fanatiek! Wil je zien hoe het er aan toe ging? Kijk dan een van de potjes op facebook: https://fb.watch/32KrnMpCOh/

 


Geschreven door: Dirk van Ingen
Gepubliceerd op: 2021-01-16

Terug naar Uotha Nieuws