DC stamweekend 2018

Zoals elk jaar is de DC stam weer een weekendje weg geweest, dit jaar naar de Konijnenheuvel in Uddel (Gelderland). In plaats van een druk programma en veel activiteiten, stond er bijna niets op het programma, behalve dan veel gezelligheid. Nadat op vrijdag de verschillende auto’s allemaal waren aangekomen op het park hebben we rustig van het zonnetje genoten en wat gebarbecued. Later op de avond is de groep nog op excursie geweest naar het centrum van Apeldoorn. Voor sommige was dat een teleurstelling, die hadden gehoopt om naar de Beekse Bergen te gaan, dat schijnt namelijk erg leuk te zijn. 

De zaterdag begon perfect met de gebakken eieren van Joost, waarna we de rest van de middag hebben uitgerust in het zwembadje op het park. Zo’n DC stamweekend is namelijk erg vermoeiend. s’ Avonds stond er het Eurovisiefestival op het programma. Met een ingewikkelde schema aan punten en regels werd het programma een stuk leuker om te kijken. Uiteindelijk is Bart de winnaar van de poule geworden! 

Een korte nacht later was het dan echt tijd voor een programma. Nadat de huisjes schoon waren en de auto’s vol, reden we al vroeg naar Leerdam voor een ouderwets potje trampoline fitness, ookwel ‘Jumping Fitness’ genoemd. We kregen allemaal een trampolinetje en probeerden zo goed als het ging de hyperactieve instructeur bij te houden met springen, joggen, draaien en stompen. Gelukkig mocht na een half uur Joost een nummertje uitzoeken voor de fitness-sessie, Roetenwisser van Fabrizio. Alsof het niks was schudde Joost een ingewikkelde choreografie uit z’n mauw, die gaat zeker in het vaste repertoire van de instructeur (zie het filmpje hieronder!). Enigszins vermoeid hebben we nog wat geluncht in Leerdam en een drankje gedaan in Den Bosch (zonder Bossche Bol helaas), waarna de stoet rustig aan weer richting Uden ging.


Geschreven door: Tom van de Wijgert
Gepubliceerd op: 2019-02-16

Terug naar Uotha Nieuws