Wat de scouts vrijdag zoal gedaan hebben

Ook de afgelopen weken hebben de scouts vrijdag iedere week weer een opkomst gehad. De ene week online en de andere week gezellig met z'n allen bij het clubhuis. Maar wat de scouts vrijdag allemaal gedaan hebben? Dat lees je hieronder.

Routetechnieken oefenen in Moskou en Sydney

Routetechnieken, iets waar scouts mee hun weg vinden tijdens een hike. Kruispunten route, bolletje pijltje en stippenkaarten. Op plaatsen waar je de weg kent, weet je vaak al genoeg routes, maar in steden als Moskou en Sydney is het toch maar onbekend gebied. Tijdens een online opkomst hebben de scouts de routetechnieken geoefend door via google streetview door de straten van Moskou en Sydney te lopen. Met een opdracht om zebrapaden en rode auto's te tellen was het opletten geblazen, zeker als je verkeerd liep en weer terug moest. Gelukkig zijn we niemand krijt geraakt in deze steden.

Landje pik rondom het clubhuis

Tijdens een van de opkomsten bij het clubgebouw waren er op verschillende punten kleine briefjes neergehangen met codes erop. Gewapend met zaklamp en portofoon zijn de scouts op jacht gegaan naar deze briefjes, want hiermee konden ze de punten claimen. In totaal waren er 10 punten te vinden (A t/m J) en de bedoeling was om deze punten zoveel mogelijk en zo lang mogelijk in het bezit van jouw groepje te houden. Het groepje die het meest bezit heeft gehad van deze punten won namelijk het spel.
De belangrijkste regel was dat je met jouw groepje bij elkaar bleef. Enkele scouts dachten slim te zijn om foto's te maken van de gevonden briefjes, zodat ze niet steeds op en neer hoefde te lopen. Helaas voor hun wisselde de leiding tijdens het spel deze briefjes, zodat de codes weer anders waren en ze toch weer naar het punt toe moesten lopen.

Scouts in het donker

Online achter de webcam kan je elkaar zien. Soms gebeurt het dat een scout zijn of haar webcam niet aan heeft staan en dan zie je die niet. Maar bij deze online opkomst stonden alle webcams aan, maar was niemand te zien... De scouts kregen deze avond verschillende opdrachten die ze in het donker uit moesten voeren. Van het maken van tekeningen tot het bouwen van een toren of het aantrekken van je blouse. Af en toe was er wat licht te zien op een webcam omdat er een foto van het resultaat gemaakt werd. Aan het einde werd gekeken wat iedereen voor elkaar gekregen heeft. Ondanks dat we elkaar niet zagen, was het zeker wel gezellig! 
PS: Sorry voor de ouders die in het donker gezet werden en waarbij zelfs de TV uit moest omdat deze teveel licht gaf.

Marble mania ook op vrijdag

De afgelopen tijd was marble mania een programma op de TV. Tijdens een opkomst bij het clubhuis hadden de scouts de opdracht gekregen om hun eigen knikkerbaan te maken en te kijken welke knikker het snelst de baan aflegde. Alle spullen die rondom het clubhuis gevonden werden, mochten de scouts gebruiken. De tijd vloog net als sommige knikkers voorbij, en er zaten zeker mooie knikkerbanen tussen.


Geschreven door: Dirk van Ingen
Gepubliceerd op: 2021-03-22

Terug naar Uotha Nieuws