Jvb-stamweekend 2018

Ik heb nog nooit een JVB (Jan van Brabant) stamweekend gehad: 

Dat was het thema van het allereerste JVB stamweekend, gehouden afgelopen Pinksterweekend. 

Op vrijdagavond begon het bij een weilandje zonder koeien in de bossen, net buiten Uden: een geweldige plek, met een oude keet (met rommel), een wc-hok met beugel voor “oude-van-dagen” en een bakje water om door de spoelen, een oude wip en schommel, een heuse bunker (ja, wij weten die nu te vinden als de oorlog komt) en mega hoog gras om na het uitsteken van de plaggen een mooi kampvuurtje in te stoken.

Het spel voor de aftrap was: 

Ik heb nog nooit:

- Een augurk van een touwtje met mijn mond gegeten
- Met alle veters aan elkaar rondom het kampvuur gelopen! 

Na een nachtje slapen in de tent en een lekker ontbijtje met gebakken ei konden we beginnen aan een auto-puzzel-tocht met super leuke foto-opdrachten. 
Ik heb nog nooit met een tandenborstel in mijn hand op een rotonde gestaan, en ik ben nog nooit zo geschrokken van de kerkklok in Landhorst! 

Gelukkig wisten we dat we dicht bij Arcen uit moesten komen, want de laatste cryptische omschrijvingen om te komen tot een coördinaat, waren best ingewikkeld. Op het kampterrein weer de tenten opgezet en een hudo gebouwd: met heuse wc bril van een lieveheersbeestje, geweldig. In Arcen genoten van een ijsje aan de Maas, bij de lekkerste ijssalon van Nederland. Het kan niet op: ook nog BBQ’en, en toen ging ik helaas naar huis, om afgewisseld te worden door mijn man! Het weekendje was super! 

Eline 

Ik heb nog nooit:

In mijn Eendje de reis naar grenspaal 500 gemaakt op de zaterdagavond. Daar trof ik de JVB'ers uitbuikend aan. Tijd voor koffie en, ja natuurlijk het avond spel. Teun, onze geschiedenis man, wist ons de strijd te laten herbeleven tussen jawel.... Bavaria en de Hertog Jan van Brabant. Van het verstoppen van flessen bier, het wisselen van de etiketten en het ontwijken van de Monniken die belang hadden bij de flessen voor hun bier was het rennen en zoeken in het bos. Dit spel heeft na afloop nog twee dagen geduurd. Ook de verstoppers hadden moeite om hun eigen flessen terug te vinden.

Zaterdagavond weer kampvuur en ook op een zeker moment gaan JVB'ers naar bed. Zondag een bizarre voetbalwedstrijd gespeeld met enkele verwondingen maar de rode kaart bleef uit, petje af......... of was het de muts.

De tocht der tochten is daarna gelopen naar de bron van onze Stam. Naar de heuse Hertog Jan Brouwerij waar wij een geweldige rondleiding hebben gehad en de proefbekers regelmatig gevuld zijn met Jong Lente Bok om zeker te weten of het smaakt. Afgesloten met een Grand Prestige hebben wij de fabriek verlaten en zijn wij op het terras aan de overkant beland. Daar is veel geproeft, gelachen en verplaatst tot wij eindelijk buiten konden eten. Véééééél spareribs, waarvan een aantal ribjes het nog met ons hebben uitgehouden tot zondagochtend als ontbijt. Echt een blijvende herinnering aan dit bezoek voor ons JVB'ers. Ook de terugtocht te voet weer aanvaard.

Ik heb nog nooit:

- Een JVB pubkwis bij het kampvuur gedaan. Geweldig die vragen zelfs zo goed dat sommige leden zich niet herkende in hun eigen omschrijving. Invloed van een bezoekje aan..... - Top het eerste weekend, zondag ontbijt, opruimen en naar Uden om de droge spullen op te ruimen.

Ik heb nog nooit: 

- Zo een droog JVB-pinksterweekend gehad, organisatie bedankt.
Dick


Geschreven door: Dick en Eline
Gepubliceerd op: 2019-02-16

Terug naar Uotha Nieuws