Ouder-Kind-Weekend
Scouts Vrijdag

16&17 april stond al even vast in de agenda van de scouts vrijdag. Dat er wat beperkende maatregelen waren hield ons niet tegen om er een super gaaf Ouder-kind-weekend van te maken.

Op vrijdag avond waren de scouts bij het clubgebouw waar ze tegen hun ouders streden in een quiz, de ouders deden thuis via teams mee. Met wat korte intermezzo’s tussendoor waarbij de scouts samen met hun ouder een kwartet moesten vormen of de ouders de opdracht kregen om sokken in beeld te houden op een manier waarbij de sokken overeenkwamen met de sokken die in het beeld naast hun te zien waren, wisten de ouders toch te winnen van de scouts in de quiz. (Dit was de volgende dag toch af en toe nog terug te horen, bij zowel ouders als scouts.)

Voor de nacht kregen de scouts een speciale opdracht mee, want slapen bij scouting was nog niet mogelijk. Daarom hebben alle scouts thuis gekampeerd. Van een zolder met gezellige aankleding of een hangmat in de tuin tot matjes in de woonkamer of een camper op de oprit, er is die nacht op heel veel verschillende manieren geslapen door de scouts. En de ouders? Die deden met de scouts mee!

De zaterdag was wat actiever. Door heel Uden heen hingen QR-codes met daarop de locatie (ongeveer) van de volgende code. Een route die zorgde dat er een paar uur gefietst is in en om Uden. Op twee plaatsen had de leiding posten gemaakt waar een broodje worst of warme chocomel met slagroom werd uitgedeeld.
Daarnaast stond er in de QR code ook een opdracht waarbij soms leuke foto’s gemaakt werden.

Het was een zeer gezellig en geslaagd weekend!

UITDAGING

Ben jij benieuwd hoe de scouts die zaterdag gefietst hebben of wil je ook eens de speurtocht fietsen?
Dat kan! 
Als het goed is hangen de QR-codes er nog en we verklappen alvast twee locaties waar je QR-codes kan vinden:

Goed zoeken! Ze zien niet altijd makkelijk te vinden, ook hangen ze niet aan de voordeur.
Veel plezier!

TIP: Gebruik om de QR code te scannen een app die daarvoor bedoeld is, dan zie je de tekst beter. Via de camera als scanner komt de tekst soms als zoekopdracht en is deze moeilijk te lezen.
TIP2: De codes hangen waar kan op een publiek object in de buurt van het adres. Waar kan is deze geplakt. Waar dat niet kan zijn tie wraps gebruikt. 
TIP3: Er zijn een paar bijzondere adressen die we je op voorhand willen vertellen. Bij de Oliemolenstraat moet je in de middenberm bij een boompje kijken. En de Petruskerk zal je naar een ander adres verwijzen met huisnummer 4. De codes hangen soms in de voortuin; echter je hoeft nergens door de bloemen of struiken van iemand heen te kruipen. 


Geschreven door: Dirk van Ingen
Gepubliceerd op: 2021-04-21

Terug naar Uotha Nieuws