Scouts Zaterdag zijn klaar voor het weekendje!

De scouts zaterdag beginnen zin te krijgen in het weekendje en in zomerkamp maar daar moet je natuurlijk wel voor voorbereid zijn. Dit hebben we dan ook de afgelopen weken gedaan.

 

Ze hebben route gelopen en een route uitgezet voor hun mede scouts. Deze route mochten ze zelf bedenken en ook uit tekenen. Belangrijk dus dat je ieder kruispunt waar je op aan komt mee neemt op de kaart. Dit hebben ze allemaal goed gedaan en iedereen is weer veilig teruggekomen!!

 

Het programma pionieren is al een aantal keer voorbijgekomen dit jaar maar toch blijft dit een gaaf programma waar iedereen steeds beter van wordt. In een korte tijd kunnen we grotere en moeilijkere dingen pionieren. Het goed kunnen knopen is van belang om spectaculaire bouw werken te maken voor het zomerkamp.

 

Deze keer hadden we een ophaalbrug gebouwd, zo een die je in Amsterdam ziet. Het princiepen van contra gewicht en hoe zo’n brug nou precies werkt werd uitgelegd en ze gingen aan de slag. Het frame voor de burg werd al snel vakkundig in elkaar gezet. Belangrijk is ook altijd om de touwen te checken of ze sterk genoeg zijn. Onze leiding Tom die ging ook even een touw uit testen maar hij eindigde toch met natte voeten in de sloot…. (Risico van het vak). De burg was een succes en een hoop ervaring is weer opgeknoopt!!

 

De scouts zijn klaar voor het weekendje en zomerkamp!!!

(nu de leiding nog 😉)

 

Tot snel weer!!!!

 

Groetjes

Scouts Zaterdag leiding Team.


Geschreven door: Verena van Willigen
Gepubliceerd op: 2021-05-20

Terug naar Uotha Nieuws