Terugblik op het weekendje & heeft Uotha water scouts?!

In het begin van deze maand hebben wij een geweldig weekendje gehad met de Scouts Zaterdag. Dit was ook weer allemaal te volgen op de Instagram van Scouting Uotha Uden zo dat het thuisfront niks hoeft te missen!

Het weekendje bestond uit klimmen, tokkelen, een zweefmolen pionieren, airsoft schieten en een heuse roofvogel show. Alle kinderen mochten deze geweldige vogels vast houden en na het eten werd er met een quiz de kennis nog even op de proef gezet. 

Na de quiz gingen de scouts het bos in en via 'points' frikandellen verzamelen. Per 'point' konden er frikandellen gewonnen worden voor het team. Aangezien de leiding ook trek had in een warme snack waren er 4 hunters op de fiets die deze punten af kon pakken. Nu we hebben de kinderen nog nooit zo snel verstopt gezien! Na een vermoeiende tocht en warme hap gingen ze voldaan naar bed.

De leiding werd de volgende ochtend wakker gemaakt door schommelende Scouts en het was tijd voor de laatste spelletjes. De PL's hadden geweldige spelletjes en zo zijn we de ochtend goed doorgekomen. Nog even opruimen en iedereen kon moe en voldaan weer naar huis.

Bedankt scouts voor het geweldige weekendje!

Heeft Uotha waterscouts?! Het was weer lekker warm weer en tussen die hete school dagen is het dan op zaterdag ochtend echt tijd voor verkoeling.

Met de kano's gingen we op pad naar de Bentley, voor we het wisten waren ze in het midden op het water en kregen we ze er niet meer uit. De leiding was nog bezig met een drijvende goal, maar die werd al snel door de 'piraten' gekaapt en ten onder gebracht.

De leiding ging netjes in de kano en waren van plan om hun kano skills even op te pakken. Van een peddel techniek oefenen kwam niet veel aangezien onze scouts de leiding al snel hun zwemtechniek op de proef liet stellen.

De warmen dagen zijn gelukkig nog lang niet over en we gaan een heerlijke zomer tegemoet!

Van uit de scouts een fijne laatste weken gewenst en tot na het zomerkamp! 


Geschreven door: Verena van Willigen
Gepubliceerd op: 2021-06-21

Terug naar Uotha Nieuws