Scouts helpen scouts.

Wij zijn Wim van Schijndel en Gratje Habraken. Wim is lid bij scouting sinds de welpen, hij heeft alle speltakken doorlopen en is daarna leiding geworden en Gratje is dit jaar 23 jaar leiding. Iedere week beleven wij mooie momenten bij onze verenigingen. Wim bij Jeanne d’Arc en Gratje bij Uotha. Maar ook samen hebben we mooie tijden beleefd bij scouting.

Afgelopen weken zagen we vele ondergelopen scouting kampen op de foto voorbij komen en in een impuls bedachten ze daar moeten we toch kunnen helpen. Het clubgebouw uitlenen aan getroffen groepen is was helaas niet mogelijk. Want hoe langer ze er over na dachten hoe meer ze besefte dat het niet alleen de zomerkampen zijn, ook menig clubgebouw heeft schade opgelopen door de overstroming.

Toen bedachten we hoe storm het liep met de badges voor Australie dat hard getroffen is door de bosbranden.

Dat moet voor Limburg toch ook te realiseren zijn.

Momenteel zijn er in Limburg 5 groepen die zich gemeld hebben met waterschade, maar mogelijk melden nog meer groepen zich. En daarom willen we helpen, omdat iedere groep mooie herinneringen moet kunnen maken. Dit kunnen wij niet alleen en daarom zijn wij heel erg blij met jullie hulp.

Op de winkel pagina kun je kiezen voor een badge en/of voor een gift. We verdelen de opbrengsten onder de vijf getroffen groepen. We proberen de kosten zo laag mogelijk te houden zodat er zoveel mogelijk geld naar de getroffen groepen gaat. Kijk op https://scoutshelpenscouts.nl/


Geschreven door: Tom v.d. Wijgert
Gepubliceerd op: 2021-08-28

Terug naar Uotha Nieuws