Terugblikken op het zomerkamp van de scouts vrijdag

De laatste draaidag voor het groepsweekend is er bij de scoutsvrijdag traditiegetrouw terug geblikt op het zomerkamp. Alle gemaakte fotos zijn nog eens bekeken en de herinneringen van het kamp zijn allemaal nog eens bovengehaald. De leiding had wel een beetje spijt van het thema, hoewel er twijfels waren of Nederland Waterland ook echt invloed heeft gehad op het weer wat we in die week gehad hebben. 

Op kamp naar s Gravenzande, niet echt in de buurt, dus de scouts zijn met de fiets vertrokken vanuit Zwijndrecht. Een route door het vlakke Nederland met de nodige bruggen, dijken en tunnels die voor de hoogtemeters zorgde. Die diepste afdaling en hoogste klim hebben we met de fiets in de hand gemaakt, wat alsnog niet meeviel aangezien we in een lange lijn op een roltrap stonden en de fiets ook echt vast moesten houden. 

Eenmaal op het kampterrein konden de tenten opgezet worden en gelukkig stonden deze tenten toen de eerste regendruppels vielen. Aan thema aankleding geen gebrek. Na de bui zijn de keukentafels gebouwd en was het tijd om bij een kampvuurtje avond te houden. 

De zondag is er een GPS tocht gelopen met onderweg een tokkelbaan. s Avonds is er nog een potje levend stratego gespeeld, maar dit keer met een marinevloot op de kaartjes. 

s Maandags hebben de scouts een zeskamp gedaan met diverse spelletjes waarin iedereen uitgedaagd werd. Van een levensgroot memory spel tot aan zoveel mogelijk water in een pan laten vallen zonder dat deze over zou lopen. De avond is gebruikt voor een potje zeeslag waarbij papieren bootjes bekogeld werden met brandende tampons. En wat de scouts niet wisten is dat ze die avond ook nog eens gedropt werden en onderweg niet door de leiding gespot mochten worden. Eenmaal gespot werden ze door de auto opgehaald en opnieuw gedropt. 

Op dinsdag zijn we op excursie gegaan bij de Maeslantkering waar we uitleg hebben gehad over de Deltawerken en een rondleiding hebben gekregen bij de twee grote deuren. Aangezien het koude water die middag ook weer uit de lucht kwam vallen, zijn we maar naar warm water gegaan in het zwembad. Die avond is er heerlijk film gekeken en waren de scouts wel heel moe. 

Woensdag stranddag. Aangezien we toch vlak bij waren, zijn we meteen naar het strand gegaan. Eerst was het wat bewolkt, maar later brak het zonnetje toch nog door (gelukkig). Dat de zee verraderlijk is, weten onze scouts nu ook. De reddingsbrigade heeft namelijk goede uitleg gegeven waar de gevaren schuilen en hoe ze gevaarlijke plekken (mui) kunnen herkennen, maar ook hoe ze moeten handelen als het toch fout gaat. s Avond hebben een paar scouts contact gezocht met andere kampadressen via de JOTA ronde. (Jazeker, we hadden gewoon een radiozender mee op kamp) 

Donderdag hebben we Rotterdam bezocht. Met de metro zijn we daar naar toe gegaan wat al een avontuur op zich was aangezien door de korte uitstaptijd een aantal scouts en een paar leiding achterbleven in de metro en een halte verder pas uit konden stappen. Een klein avontuur waardoor een paar mensen een stukje meer gelopen hebben, maar gelukkig vrij snel weer goed gekomen is. De ochtend is er door de scouts geshopt en s middags stond er een rondvaart door de haven van Rotterdam op het programma. Die avond hebben we het letterlijke hoogtepunt van het kamp gehad en zijn we allemaal op de Euromast geweest. 

Vrijdag is standaard het kamp afbreken en zorgen dat alles ingepakt is. Maar s avonds nog gezellig de BBQ en de bonte avond om uiteindelijk op zaterdag weer terug te fietsen naar Zwijndrecht waar de ouders ons op kwamen halen. 

Het was een super gezellig kamp, ook al zat alles under de mudder

 


Geschreven door: Dirk van Ingen
Gepubliceerd op: 2021-09-20

Terug naar Uotha Nieuws