Scouts ZA skills.

De scouts zaterdag hebben de afgelopen draaidagen aan wat echte scouting skills gewerkt. De scouts hebben namelijk geoefend met vuur stoken en routetechnieken.

Het vuur stoken hebben we in patrouilles geoefend. De scouts kregen de opdracht om met drie verschillende vuren touwtjes op verschillende hoogtes door te branden. De scouts hebben een dakota-vuur gemaakt, hiervoor moesten ze een gat graven in de grond. Dit vuur is heel handig om op te koken. Ook hebben de scouts een pagode-vuur gemaakt, daarmee kun je grote blokken nat hout langzaam drogen. Tot slot hebben de scouts nog een stervuur gemaakt, eigenlijk een heel multifunctioneel vuur.

Het oefenen met routetechnieken hebben de scouts gedaan doormiddel van een drietal workshops. Om de windrichtingen op het kompas goed te leren kennen hebben de scouts een soort krantenmeppertje met de verschillende windrichtingen gedaan. Wist je trouwens dat je met een kompas ook kunt schieten. Dat hebben de scouts geoefend door verschillende figuren uit te zetten. Natuurlijk kunnen we kaartlezen niet vergeten bij routetechnieken en dus hebben de scouts basis kaartvaardigheden op gedaan. De scouts hebben zelfs nog co÷rdinaten van een locatie op de kaart. Om nog wat stoom af te blazen hebben de scouts nog levend kwartet gespeeld.

Tot de volgende! 


Geschreven door: Bart Wijdeven
Gepubliceerd op: 2021-10-21

Terug naar Uotha Nieuws