EEN nieuwe blouse

Dezelfde bruine das, maar in een andere kleur blouse: Je bent ge´nstalleerd!

Installaties
Na het overvliegen (september) en het kennismaken in de nieuwe groep (oktober) stond de maand november vooral in het teken van de installaties. 
Er is door de overvliegers flink geoefend op nieuwe knopen, routetechnieken, het strijken van de vlag en (bij de Scouts) het opzetten van een tent.  Basiskennis die nodig is om als echte nieuwe Bever, Welp of Scout te worden ge´nstalleerd. 
De installaties zijn altijd weer een bijzonder moment in je Scoutingtijd. Een officieel moment waarbij je - in je nieuwe uniform - echt onderdeel wordt van je nieuwe speltak. Om daarna samen nieuwe dingen te leren, avonturen te beleven en vooral veel lol te maken.
Helaas mochten bij de installaties van afgelopen week - door de nieuwe coronaregels - de ouders/verzorgers niet aanwezig zijn. Deze ouders/verzorgers hebben wel online mee kunnen kijken.

Naast nieuwe jeugdleden is er ook nieuwe leiding ge´nstalleerd. Enthousiaste Oud-Explorers die nu zelf leiding geven aan onze jeugd. Over bijzondere momenten in je Scoutingtijd gesproken!

Ook in ons bestuur hebben we een nieuw lid 'ge´nstalleerd': Caroline van de Plassche. Tijdens de laatste groepsraad is zij in het bestuur gekozen met de taak van secretaris.  
Wil je meer over haar weten? Lees dan het interview met Caroline hier.

Rabobank Clubsupport, Plus Sponsorpunten & oud papier
Afgelopen week is de uitslag van de Rabobank Clubsupport bekend geworden: we gaan een mooie Ç 1000,- ontvangen. Dank aan iedereen die op ons heeft gestemd en natuurlijk aan de Rabobank voor deze bijdrage.

Daarnaast hebben we gemerkt dat jullie ook fanatiek boodschappen hebben gedaan bij de Plus supermarkt. Naast dat Plus Uden daar vast heel blij mee is, zijn wij er als vereniging vooral heel blij mee! Wow, wat zijn er veel sponsorpunten aan Scouting Uotha geschonken. Super, ook hier iedereen enorm bedankt!

Helaas heeft Plus Uden niet elk jaar zo'n actie. Gelukkig zijn er ook andere manieren om wat extra centen te verdienen: zoals het oud-papier ophalen eens per maand. Met maar 12 avonden per jaar en maar 2 personen per avond kunnen we echt een mooi bedrag bijverdienen voor onze vereniging.
Onze Explorers willen graag, maar zijn nog te jong. Onze leiding zet zich al wekelijks met veel enthousiasme in voor de leuke opkomsten van uw kind. Dus doen we juist hier graag een beroep op de ouders/verzorgers. 
Help je ook een keer mee? Superfijn! Meld je meteen aan via: inzamelen@uotha.nl.

En dan is het weer tijd voor de decembermaand: met vast bij veel speltakken een gezellig en warm kampvuur op de donkere avonden of de koude ochtenden. Fijn in je (nieuwe) rode shirt, groene blouse, beige blouse, groene polo of blauwe trui!

groeten uit het bestuur,
Ralf
jullie voorzitter


Geschreven door: Ralf Donkers
Gepubliceerd op: 2021-11-20

Terug naar Uotha Nieuws