Opkomsten op de middag

Kunnen de avonden even niet... dan gaan we naar een ochtend of middag! 

De vorige keer sloot ik af met deze woorden: "En dan is het weer tijd voor de decembermaand: met vast bij veel speltakken een gezellig en warm kampvuur op de donkere avonden of de koude ochtenden. "
Eind november lukte dat nog wel, maar in december is een kampvuur op een donkere avond helaas niet meer mogelijk. Ook met Scouting hebben we weer met allerlei maatregelen te maken. Voor onze groep is vooral het om 17:00 uur sluiten van het clubgebouw onhandig: van de 9 speltakken draaien er namelijk 6 in de avond, dus wat doen we dan... Dan gaan we met die speltakken zoeken naar een mooi moment in de ochtend of middag. Weer eens wat nieuws om op de middag een opkomst te hebben.  

Superfijn dat onze leiding zo flexibel is om te kijken naar andere mogelijkheden. En ook goed om te horen dat bijna alle jeugdleden op het nieuwe (tijdelijke) tijdstip mee kunnen doen! Zo kunnen we in ieder geval met de jeugdleden door met de wekelijkse opkomsten en maken we gewoon een kampvuur op de middag. Dat kan ook!

Tijdens de opkomsten was er in december natuurlijk ook volop tijd voor mooie feestjes: zo kwamen er Pieten op bezoek, waren er surprises en deze week natuurlijk ook Kerst-activiteiten met bijbehorende lekkere Kerst-hapjes. 

Ondertussen is de Plus sponsorpunten-actie afgelopen en we kunnen trots vertellen dat we het met Uotha heel goed hebben gedaan. We zijn zelfs al eerste geeindigd met een bedrag van ruim 2200,-. Daar kunnen we mooie dingen mee doen voor onze groep! Nogmaals aan iedereen die geholpen heeft: enorm bedankt! 

We kijken terug op een bijzonder jaar, waarbij we vaak hebben moeten schakelen naar steeds weer nieuwe maatregelen. Hulde aan al onze vrijwilligers, die steeds weer flexibel zijn geweest en mee denken in wat er wel kan. En dan kan er gelukkig voor onze jeugd nog heel veel! 

We wensen jullie allemaal fijne feestdagen en een goed nieuwjaar. 
En dat wordt sowieso een bijzonder jaar: Uotha 75 jaar, dus een feestjaar!  


groeten namens het bestuur, 
Ralf 
jullie voorzitter


Geschreven door: Ralf Donkers
Gepubliceerd op: 2021-12-21

Terug naar Uotha Nieuws