Ons jubileumjaar is begonnen

🎈🥳 2022 is ons jubileumjaar: 75 jaar Uotha!

Afgelopen weekend zijn we het jaar gestart met gezellige nieuwjaarsborrels bij de jeugdspeltakken. Met een glaasje 'champagne', een feestelijke taart en leuke activiteiten hadden we zaterdag en zondag de aftrap van ons jubileumjaar. Een zeer geslaagd eerste feestje van dit feestjaar!

Een beetje geschiedenis:
Zoals ik in mijn toast bij de nieuwjaarsborrel noemde is het eigenlijk 75 jaar Scouting Uden. Want in 1947 zijn we begonnen als Verkennersgroep Sint-Petrus. Pas in 1979 werd het Scouting Uotha, nadat Verkennersgroep Sint-Petrus en vier andere Udense verkennersgroepen samen verder gingen onder één naam: Scouting Uotha.

Op 1 april (en dat is geen grap) is onze echte verjaardag, dus gaan we dat weekend natuurlijk weer een feestje vieren. Hou dat weekend zeker vrij in je agenda! Binnenkort krijg je meer informatie over dat feestweekend en andere jubileumactiviteiten die we in de planning hebben.

Naar HIT met Pasen
En wil je in diezelfde maand (april) nog een gaaf weekend met scouting doen? 
Dan is de HIT misschien wel iets voor jou!

De HIT is een landelijk evenement van Scouting Nederland. Het staat voor Hikes, Interessekampen en Trappersexpedities en wordt ieder jaar gehouden in het Paasweekend. Op 8 plaatsen, verspreid over Nederland kun je alleen of met je Uotha-vrienden naar een leuk en gezellig weekend, samen met andere scouts uit het hele land. Bevers en welpen kunnen zelfs met papa of mama op een ouder-kind-kamp!

In 2022 worden er zo'n 90 kampen georganiseerd op 8 plaatsen in Nederland. Elk HIT-kamp heeft zijn eigen programma en je mag natuurlijk zelf kiezen welke jij het leukste vindt. Dat kan bijvoorbeeld een hike zijn: je loopt, fietst, vaart of rijdt daarbij een route door de omgeving, Of je kiest voor een interessekamp: je leert er bijvoorbeeld kamperen, paardrijden, koken, EHBO. Of je beleeft een spannend avontuur rond een themaverhaal.

In de HIT-courant vind je alle informatie over de HIT van dit jaar. Je vindt deze op de website hit.scouting.nl. Download die HIT-courant, overleg met je Uotha-vrienden of ga lekker in je eentje en maak snel een keuze
De inschrijving start al komende week: 23 tot 30 januari. Meer uitleg over de nieuwe inschrijving lees je op: Meest gestelde vragen HIT

groeten namens het bestuur, 
Ralf 
jullie voorzitter
 


Geschreven door: Ralf Donkers
Gepubliceerd op: 2022-01-20

Terug naar Uotha Nieuws