Scouts zaterdag weekendje

Afgelopen weekend hebben de Scouts Zaterdag de Maashorst verkend en zich kunnen uitleven in de bomen. De start van het weekendje was bij Naat Piek en van uit hier gingen de scouts opzoek naar de Big 3 van de Maashorst, de grote grazers. De eerste post was vakkundig overgeslagen en met hun instinct kwamen de scouts gelukkig uit bij de Wisenten op post 2. Hier was ook een Maashorst ranger om ze extra uitleg te geven over de wisenten, tourossen en de exmoorpony’s. Zowel een aantal scouts als de leiding heeft er veel van geleerd.

Na de route door het bos was het tijd om op de fiets te stappen terug naar het clubhuis. Na een goede lunch gingen ze de tenten op zetten op het konijnen veld. Deze werden gekeurd door de leiding om ze klaar te stomen voor de RSW (Regionale Scouting Wedstrijden). In de middag hebben we onze eigen apenkooien opgebouwd en is er flink gebouwd en geklommen om zo te ontsnappen van de tikkers.

De Scouts hebben zelf gekookt op het kampvuur. Op het menu stond gepofte aardappel met groenten pakketjes en een frikandel. In de avond nog even snel het sport park in voor buskruitje in het donker, een goed potje weerwolven en een mini spooktocht. Het palen hok was donker gemaakt, enge muziek en een route waar ze moesten kruipen en sluipen.

De volgende ochtend alles weer netjes opgeruimd om het weekend af te sluiten met dieren stratego en spelletjes bij het kampvuur.

Bedankt scouts voor het gezellige en leuke weekend!!!

 

Groetjes,

De Leiding


Geschreven door: Verena van Willigen
Gepubliceerd op: 2022-03-21

Terug naar Uotha Nieuws