Rsw voorbereiding.

Afgelopen weken zijn de scouts bezig geweest met de voorbereiding op de RSW, de regionale scouting wedstrijden die plaats vinden 13-14-15 mei.

De scouts hebben hun route techniek kennis opgekrikt. Met een korte wandeling door het sport park zijn de kruispunten, bolletje pijltje en GPS routes uitgelegd en geoefend. Anders komen ze weer recht door het bos gelopen in plaats van via de route ;). We snappen dat ze dat ook wel leuker vinden, maar tijdens de RSW moeten ze toch de weg terug naar het kamp vinden.

Tijdens het weekend moeten de scouts ook hun eigen mini kamp opbouwen. In vakken moeten de tenten en keukentafels strak, veilig en goed staan. Hier kunnen ze punten op verdienen. Laat nou wel net toevallig scouting Uotha in de jury zitten.... dus dat gaat vast goed komen!

Verder zijn de scouts actief buiten Uotha! 4 van onze toppers doen mee aan de nationale dode herdenking op 4 mei. En in Uden zullen de rest van de scouts zich ook inzetten bij de dode herdenking. We zijn trots op ze dat ze zo betrokken zijn bij het doorgeven van de belangrijkste boodschap, dat vrijheid niet vanzelf spekend is en dat de slachtoffers worden herdacht en we elke generatie bewust maken van vrijheid. Nu is dit belangrijker dan ooit!

De scouts zaterdag zijn klaar voor de maand mei.


Geschreven door: Verena van Willigen
Gepubliceerd op: 2022-04-21

Terug naar Uotha Nieuws