scouts zaterdag mei.

In de nieuwsbrief van april was al duidelijk dat mei een volle maand ging worden, maar bij deze alle leuke dingen die gebeurd zijn bij de scouts zaterdag! 

Woensdag 4 mei:

De nationale dodenherdenking 2022 was voor de scouts er een om niet snel te vergeten. In Amsterdam hebben 5 scouts zich ingezet voor de nationale dodenherdenking. Deze scouts zijn verantwoordelijk geweest voor krans dragen, vlag hijsen, bloemen uitdelen en veteranen begeleiden. Bij de dodenherdenking in Uden waren er ook vele scouts aanwezig. Ze hebben de kransen uitgedeeld aan de kransleggers, en de bloemen uit gegeven aan de bezoekers. Dit hebben ze allemaal heel goed gedaan en wij als leiding zijn trots op deze scouts!

Geschreven door: De Leiding

 

Zaterdag 7 mei:

We gingen met z'n allen opstellen. Na het opstellen gingen we gerechten bedenken voor de RSW. De gerechten moesten in het thema wereldreis rond 2022 zijn, dus er moesten veel kleuren in komen.

Nadat we dat hadden gedaan moesten we in kleine groepjes een vuurtje maken in een brandton. Het doel was om een fluitketel met water zo snel mogelijk te laten fluiten. Nadat het iedereen gelukt was haalde de beste begeleiding pizza. Toen de pizza's klaar waren gingen we het opeten. Helaas was meer dan de helft verbrand. Na de pizza gingen we opruimen en opstellen.

Geschreven door: De Haviken 

 

RSW weekend 13-14-15 mei:

YESSSS, scouting Uotha is 2e geworden tijdens de RSW en gaan door naar de LSW (landelijke scouting wedstrijden). Tijdens het weekend waren er 8 toppers die de Scouts Zaterdag van Scouting Uotha een plekje hebben gegeven op de LSW. Tijdens het weekend hebben ze het kamp perfect opgebouwd, de hike het allerbeste gelopen, heerlijk gekookt en sport en spel helemaal uitgespeeld. Deze mannen gaan komend pinksterweekend naar Baarn om daar weer hun uiterste best te doen om zo hoog mogelijk te eindigen. We wensen ze veel succes!

 

Zaterdag 21 mei: Ouderkinddraaidag

Hallo allemaal! Vandaag was het ouderkinddraaidag. De ouders en scouts waren in 2 teams verdeeld. Er waren 2 onderdelen: vuur maken en pionieren. Deze onderdelen waren uitgekozen om de scoutingtechnieken aan de ouders te leren. We begonnen met touwtje doorbranden of A-frame lopen. Daarna wisselde we om. We hebben ook nog Britse buldog gedaan met de ouders. Dit was voor sommige ouders toch wel een flashback naar de vertrouwde coopertest/piepjestest.

Geschreven door: De Reigers


Geschreven door: Scouts Zaterdag
Gepubliceerd op: 2022-05-21

Terug naar Uotha Nieuws