Groepsweekeinde

Zo, de zomervakantie zit er al weer op als jullie dit lezen. Alhoewel, misschien nog net niet. De Scouts Vrijdag zijn misschien nog op kamp. Bij het schrijven van dit stukje is het heet. Hopelijk koelt het snel af, dan kan ik weer nadenken en de planning maken voor het groepsweekeinde. 

Groepsweekeinde?
Ja groepsweekeinde!!
31 augustus - 1 september - 2 september Piratengevaar bij Uotha!

Zoals gebruikelijk hebben we met alle speltakken begin van het seizoen aandacht voor elkaar. De overvliegers worden voorbereid voor hun grote overvlieg-taak. Om jullie al in de sfeer te krijgen, om jullie extra zin en energie te geven.... schrijf ik nu dit stukje.

Ok, wat gaan we doen?
Vrijdag starten we met de leiding en explo's. We gaan timmer, zaag en knutselwerk doen zodat we zaterdag al wat spul hebben liggen. Gevaarlijke dingen denk ik, want piraten zijn gevaarlijk. Afsluiting van de avond is iets met kampvuur en piratenvragen. Het kan gaan over ooglapjes, piraterij op zee, maar ook over illegale downloads. Explo's en leiding bereid je dus goed voor! Zaterdag met de bevers, welpen en scouts erbij gaan we verder met het timmer, knutselwerk. Ook iets met verf, dus geen goede kleren aan a.u.b. 
's Middags worden de kinderen in groepen gedeeld en gaan we de piratenvaardigheden testen. Kunnen ze van zeil een piratenschip maken? Kun je rennen met maar een been of een zwaargewicht om je nek? Hoe help je je kameraden als je half blind bent? 
Bij alle spelen kunnen goud- of zilverstukken verdiend worden. Die heb je nodig. Waarvoor? Dat verklap ik niet.
De bevers vliegen zaterdag aan het einde van de dag over....
Zaterdagavond gaat de groep weer in tweeŽn. De oudste jeugd gaat een stukje fietsen voor een "landverover-en-win-goud-en-zilverstukken-spel". De jongste jeugd mag datzelfde spel dichter bij het kompas doen. Mogelijk weer even tijd voor kampvuur en dan allemaal de slaapzak in.
Zondag na een heerlijk ontbijt weer een piratenspel. Tuurlijk, er moeten nog meer goud en zilverstukken verdiend worden. Waarvoor ook al weer? Hmmm.
Rond het middaguur is het tijd voor de overvliegers. 
Dus: haal een oud piratenkostuum uit de kast, teken de wonden alvast op je lichaam en zorg dat je met je spullen en goede zin er bij bent! 

Namens de organisatie alvast dank voor jullie aanwezigheid!


Geschreven door: Karin Beek
Gepubliceerd op: 2019-02-16

Terug naar Uotha Nieuws