de eerste draaidag met de welpen zaterdag

Het nieuwe seizoen is weer begonnen! De eerste draaidag zijn de nieuwe welpen verwelkomd. We zijn begonnen met een namenrondje en hebben ons voorgesteld met het WC papier spel. Elke welp moest een aantal stukjes pakken, want het WC papier was op na het groepsweekend! Maar elk stukje dat gepakt werd, betekent een ding dat je over jezelf moet vertellen.

Verder hebben we wat namenspelletjes gespeeld zoals een namen estafette en ik zit in het gras naast en wie zit er voor je. Iedereen was hartstikke enthousiast!

De week erop zijn we bezig geweest met kampvuurtechnieken, we hebben geleerd over de ‘vuurdriehoek’: zuurstof, hitte en brandstof. En wat er gebeurt wanneer één onderdeel niet aanwezig is. Natuurlijk hebben we zelf ook geoefend in kleine groepjes nadat we ook de kampvuur regels besproken hadden. Ieder groepje heeft zelf een vuurtje gemaakt, ondanks dat het soms wat spannend was om het zelf aan te steken heeft iedereen het geprobeerd!

Toen was het tijd voor een ranjapauze na al dat harde werk en hebben de welpen als beloning marshmallows mogen maken.

Daarnaast hebben we nog geoefend met de installatie eisen, hoe gaat het openen en sluiten, de vlag opvouwen en ophangen, de windstreken, het uniform en de wet en de belofte. Het was super mooi om de welpen elkaar te zien helpen! Daardoor hebben we met z’n allen nog het vakkenspel en Britse bulldog kunnen doen, ze hebben het super leuk gehad!


Geschreven door: Enya de Bruin
Gepubliceerd op: 2022-10-17

Terug naar Uotha Nieuws