Lekker begonnen.

Afgelopen weken zijn de speltakken allemaal lekker begonnen met hun nieuwe clubje jeugdleden. Voor een aantal overgevlogen jeugdleden heel spannend om - als jongste - te starten bij de nieuwe speltak. Ook een aantal oud Explorers hadden hun start als leiding in dit nieuwe seizoen. Heel gaaf om te zien hoe zij meedoen in het organiseren van gave activiteiten van onze jeugd. En ook de ouders zijn weer bijgepraat over komend seizoen op de verschillende ouderavonden van afgelopen weken. Kortom: we zijn lekker begonnen!

Afgelopen weekend hebben we met onze vrijwilligers een mooi weekend in en rond Nijmegen gehad; als dank voor de fantastische inzet, elke week weer! Het was een gezellig weekend met leuke activiteiten, waarbij we zelfs hebben geslapen op een schip van de waterscouting. Hoe bijzonder voor ons landscouts!

Komende tijd staan de installaties op het programma. Mooi om de nieuwe en overgevlogen leden echt helemaal onderdeel te maken van de nieuwe speltak. Toch altijd een bijzonder moment voor kind en ouders.

Ondertussen loopt ook de actie van de Grote Club actie. En we zijn echt super tevreden zijn met de inzet van onze jeugd: er zijn al behoorlijk wat loten verkocht. Hou dat vol, dan kunnen we nog meer gave dingen gaan doen! 

Over financiŽn gesproken: Ondanks dat Scouting een van de meest goedkope vormen van georganiseerde vrijetijdsbesteding voor kinderen is, is het betalen van de contributie, de Scoutfit, het kampgeld of de kampuitrusting voor sommige ouders/verzorgers een knelpunt.  Moet u als ouder/verzorger rondkomen van een uitkering of laag salaris, of heeft het financieel even tegen gezeten? Kijk dan zeker eens naar deze info, welke we vorig seizoen al eens met jullie gedeeld hebben:  Alle kinderen op Scouting

Verder hoop ik op een mooie herfst waarin we nog lekker veel buiten kunnen zijn!

groeten namens het bestuur, 
Ralf
jullie voorzitter


Geschreven door: Ralf Donkers
Gepubliceerd op: 2022-10-21

Terug naar Uotha Nieuws