Ouder-Kind weekend Bevers

In het 1e weekend van november vond ook het 1e kamp van dit seizoen bij de Bevers plaats. Best spannend want voor sommige Bevers het allereerste scouting-kamp, en voor alle Bevers was het (vanwege Corona) sowieso al het eerste ouder-kind weekend. En dan ook nog eens drie nieuwe leiding die voor het eerst een kamp organiseerden, maar gelukkig was Stuiter er dit jaar ook weer bij!

We begonnen op zaterdag op de reguliere starttijd met een introductie-spel, waarbij iedereen een schoen kwijt raakte, en deze weer bij de juiste persoon moest komen. Als een Assepoester werd voor elk muiltje een passende voet gevonden en zo wist iedereen al weer veel meer van elkaar.

Daarna barstte de strijd los, de ouders tegen de Bevers in het levend Stratego spel. Na veel rennen, tikken en vlaggen zoeken bleken de ouders gewonnen te hebben. Volgend jaar gaan we de Bevers beter klaarstomen voor dit spel, zodat ze hun ouders een lesje kunnen leren.

Als lunch mochten we zelf tosti's maken boven het kampvuur, de meesten werden best mooi bruin. En ach, een beetje zwart is ook wel lekker.

In de middag vond de grote Hotsjietonia-speurtocht plaats, waarbij op elke post hulptroepen werden ingeschakeld. Ellis regelde het kratstapelen waarbij de meeste Bevers met hulp van hun ouders helemaal tot het hoogste punt kwamen. Daarna gingen ze per groepje beginnen aan de speurtocht. Via foto's konden ze een route vinden naar het eerste tussenpunt, waar Gerdy een metaaldetector klaar had staan om schatten te zoeken in het zand. Op weg naar de tweede post moest op elk knooppunt bepaald worden welke kant ze heen moesten, uiteindelijk vonden ze Nicky die zei dat ze een lepel met touw door hun mouwen moesten trekken. Als dat lukte mochten ze via dierengeluiden op de telefoon bepalen hoe de route naar de derde post ging, Birgit stond daar klaar met een puzzel, die bleek van een indiaan te zijn. Via foto's moest uiteindelijk de vierde post bereikt worden, hier stond de ouders een verrassing te wachten, ze kwamen namelijk uit bij de Jumbo en mochten daar een gerecht voor het avondeten bedenken, kopen en natuurlijk later ook klaarmaken. Vanaf de supermarkt werd het clubgebouw weer bereikt door middel van een kralenroute.

Vervolgens konden de ouders aan de slag om het avondeten te gaan voorbereiden en hielpen de Bevers waar ze konden, of gingen ze werken in hun Bever-doe-boekje. Na een heerlijke soep, spaghetti en toetje was het tijd voor het laatste spel, de zaklamp-speurtocht. Op het terrein van Uotha speurden de Bevers met hun ouders naar alle vragen en in het donker viel dat nog niet zo mee. Uiteindelijk had iedereen antwoord op alle vragen, maar die waren zeker niet altijd goed.

Als de Bevers eindelijk slapen, kunnen de ouders nog even nakletsen bij het kampvuur. Tot in de kleine uurtjes zelfs, maar helaas zijn de Bevers ook weer vroeg wakker. Terwijl de Bevers zich vermaken met een disney-film, kunnen ook de ouders en leiding langzaam uit bed komen voor het ontbijt. 

De ochtendspelletjes zijn moeilijk uit te leggen, het kwam er op neer dat je soms met drie volwassenen op een Bever ging zitten en uiteindelijk een Beverleider het spel wint. Verder was er nog een parachute waar je onder door kon rennen en waar haaien in verstopt zitten.

Het kamp werd afgesloten met het allerbelangrijkste onderdeel, de installatie van de nieuwe Bevers en de nieuwe Beverleiding. Rens, Bart en Jesse hadden een indianenbrug gebouwd waar iedereen overheen ging om uiteindelijk een "ECHTE BEVER" te worden.

Al met al een geslaagd kamp, op naar het volgende Beverkamp op (geen grap) 1 april!

De Beverleiding


Geschreven door: Michiel Hagen
Gepubliceerd op: 2022-11-17

Terug naar Uotha Nieuws