Rondje Zomerkampen

Van mei tot en met augustus gaan alle speltakken op zomerkamp. Het bestuur heeft alle kampen, op de explorers na, bezocht. Zij gingen naar TsjechiŽ maar dat zat (helaas) niet in ons budget en niet in onze vakantie planning. We hebben hen hartelijk ontvangen bij thuiskomst (met een ijsje!). Het was heel gezellig om alle groepen te bezoeken.

De Welpen Dinsdag, in mei al op kamp in Wijchen. Als echte cowboys en indianen hielpen zij de sheriff met het vangen van Billy the Kid. De welpen waren net aan het barbecueŽn en in ruil voor wat hulp met het opruimen kregen we ook nog wat lekkers.

Bij de bevers mochten we mee barbecueŽn en een verjaardag vieren. Bij de Welpen Zaterdag mochten we in het donker mee doen met lasergamen en konden we zien hoe de leiding een prachtige hoge tokkelbaan in het bos had gemaakt. De welpen gaan daar geweldig goed overheen zeg: allemaal, zonder vrees! Dat doen wij ze niet (allemaal) na. Bij de Welpen Vrijdag hebben we meegedaan met de bonteavond, en wat we daar deden is een groot geheim. Het leidingteam/quiz- team was heel leuk verkleed en had spannende raadsels: Ēwat is waar?Ē Als wij een beetje mochten helpen, hadden zelfs wij het niet altijd goed. Namen van liedjes raden was zeker niet aan ons besteed.

Bij de Scouts Zaterdag mochten we op het kampterrein naar alle keukententen kijken. Heel leuk om te zien wat de kinderen daarvan maken, ieder op hun eigen manier. Later op de avond hielpen we mee als spook in het bos, en dat hadden sommige kinderen al geraden. Ze riepen al: ďtot straks!Ē De Scouts Vrijdag hadden een prachtig vikingschip met een heus zwembad gebouwd, het thema was dus al snel duidelijk. Ze hebben het geluk gehad dat ze nog mochten stoken op kamp en we hebben de zelf gebouwde kastelen van pallets mogen bewonderen.

Bestuurslid zijn heeft zo zijn voordelen, wie wil er niet op kamp eens een kijkje nemen!


Geschreven door: Het Uotha-bestuur
Gepubliceerd op: 2019-02-16

Terug naar Uotha Nieuws