Met de bevers de winter in!

Wisten jullie dat we VIER nieuwe bevers hebben? Marit, Denzel, Szymon en Charlise welkom bij de groep!

Hun eerste draaidag was er de POEPQUIZ waarbij er allerhande vragen gesteld werden over... poep! Daarna gingen we nog spijkerpoepen en WC-tikkertje spelen.

Een week later gingen de bevers SPIJKEREN. Met een plank, spijkers, hamer en wat woldraad werd een echt kunstwerk gemaakt.

Het pepernoten bakken ging helaas niet door, maar er werd een alternatief SINTERKLAASPROGRAMMA bedacht, waarbij er kadootjes gezocht moesten worden. Daarnaast werd er een pietendiploma behaald, waarbij de bevers ook een sinterklaasbaard van scheerschuim op de leiding mocht aansmeren.

Bij het SLOPEN kregen de bevers allemaal apparatuur om uit elkaar te schroeven, trekken of hameren. Ze zijn weer een stuk wijzer geworden hoe alles van binnen werkt!

De zaterdag van THEATER UOTHA waren er allerhande spelletjes met betrekking tot cultuur/kunst en moesten de bevers ook nog zelf een toneelstuk opvoeren.

Tijdens de PROEFJES van Professor Plof leerden de Bevers allemaal nieuwe dingen, over hoe verschillende stofjes op elkaar reageren, over magnetisme en staticiteit, en dat een bever toch echt gewoon op vier balonnen kan staan zonder dat ze stuk gaan.

In de laatste week voor kerst gaan de bevers nog een SNEEUWPOP maken van een sok. Daarna is het kerstvakantie en beginnen de bevers weer in 2023! Alvast fijne feestdagen!

 


Geschreven door: Michiel Hagen
Gepubliceerd op: 2022-12-16

Terug naar Uotha Nieuws