Groepsweekeinde 2018

Zo, het groepsweekeinde is geweest. Iedereen zit in een groep met nieuwe kinderen, het nieuwe seizoen is gestart!
Heb je thuis of op school iets verteld over scouting? Ik ben wel benieuwd naar jullie verhalen hoor!

Hieronder een overzicht van wat mij is opgevallen tijdens het groepsweekeinde.


Donderdagavond:
Ja, het begint donderdagavond al! Dan begint de organisatie met wat hulp op het Kompas. We zetten de eerste spullen klaar, maken de brug naar het konijnenveld en richten het organisatielokaal in. Daarna is het tijd voor wat kletsen, 'n drankje en we rollen na middernacht onze slaapzak in. 


Vrijdag:
De dag start met vers gebakken eitjes en spek. Heerlijk Joey!! Er moeten veel boodschappen gedaan worden. Bij de Lidl lopen we met z'n drieŽn met twee karren vol met drinken, fruit, snoep en broodbeleg. Daarna nog naar de Plus voor twee karren met 50 broden en broodjes. Gelukkig kunnen we alles in het welpenlokaal neerzetten. Anders stond de keuken nu al vol.

Tessa gaat Ďs middags in een overall aan de slag met de zilver- en goudstukken. Die gaan jullie verdienen, hopen we... De verlichting wordt aangelegd, spullen voor de programmaís worden klaargezet.

Ďs Avonds start het programma met de Explorers. De eerste tenten worden opgezet. Dankzij Floor en Leida hebben we een klusavond. Een efficiŽnte werkstraat wordt ingericht om bootjes te zagen, gaatjes te boren en plankjes voor te bereiden voor een leven als zwaard. Wat een herrie! Gelukkig hoor je dat niet op de foto's. Wat meer rust tijdens de quiz bij het kampvuur. Alles wat maar met piraten te maken heeft wordt door Freddie uitgevraagd. Van kapitein Iglo naar wegpiraten tot piratenmuziek. 


Zaterdag:
Nu begint het echte werk. Alle Bevers, Welpen en Scouts zijn er ook tijdens de opening. Elke speltak deed zijn eigen yell of wet. Oh ja, Scouts Vrijdag, wat spraken jullie duidelijk jullie wet uit. Iedereen kon het verstaan! De tenten zijn inmiddels opgezet door de scouts en hun leiding. Alle bedjes liggen klaar voor de avond. Deze ochtend is het vrij rondlopen. Iedereen is bezig met verven, zagen, hameren. De Bevers krijgen spontaan hulp van scoutsmeiden. Leuk hoe jullie elkaar helpen. Mooie resultaten ook.

's Middags gaan we in vier groepen uiteen. Freddie en ik hebben piratenspellen verzonnen. Van een tangram boot via levend kwartet tot individuele piratenskillstraining. Het zag er tijdens ons rondje lopen overal erg gezellig uit! Het goede weer speelde vast ook mee.

Aan het einde van de middag vlogen de Bevers over. Wat vonden jullie van de stormbaan in de sloot? Wij vonden het erg leuk om deze te maken! De sproeier, het camouflagenet, de hoepels. En dan opgehesen worden door je nieuwe speltak. Volgens mij wilde iedereen die aan de kant stond ook wel meedoen....

Het avondeten zag er uit als een feestje. Eline en Dick maakten van komkommers heuse eilanden en palmbomen. En jullie aten bijna alles op. Buitenlucht en lekker eten gaat prima samen. 

Ďs Avonds is er voor de welpen een routetechniekspel. Bij MariŽlle konden jullie inzetten op routes en zo werden er ook weer zilverstukken verdiend. Niet altijd lag aan het einde goud, dan moest je weer verder zoeken.... Iedereen heeft wel wat gevonden, toch? De scouts en explo's kregen op het Bedaf van Nicky hele andere opdrachten. Vragen beantwoorden, algemene kennis. Maar ja, hoe heb je die paraat wanneer de telefoons afgepakt zijn? Na vijf goede antwoorden werd er gegrabbeld in de tas voor een snoepje en daarna gegraven in het zand op zoek naar stenen. Het was hartstikke donker toen jullie weer naar het kompas mochten fietsen. 

Iedereen kon nog even nagenieten en kletsen bij het kampvuur alvorens z'n bed op te zoeken. Ook voor de leiding is dit altijd een gezellig onderdeel van zo'n weekeinde. 


Zondag:
Sommige leiding sliep bij het kampvuur. Zij werden gewekt door vrolijke welpen. Iets te vroeg naar de zin van Jelle... :-) Gelukkig werd er een film aangezet in het beverlokaal en zo werd het nog even rustig. Zondag stond in het teken van opruimen en daarna weer verschillende spellen. Met een paar leiding gingen we het overvliegparcours maken bij de Bentley vijver. Leuk dat er zo veel ouders kwamen kijken bij het overvliegen! Zwemmend, in bootjes, op een vlot... afhankelijk van het aantal zilver en goudstukken mocht je luxe of wat primitiever naar de overkant. Alhoewel luxe... iedereen werd nat. Zelfs n paar scouts die niet overvlogen... ? 

Hierna keerde de rust terug. Na het overvliegen zijn alle jeugdleden snel vertrokken. Explo's, fijn dat jullie nog even meehielpen met opruimen! Met een hele groep hebben we alles opgeruimd. In het zonnetje nog even nagenieten met 'n drankje en wat slappe klets. En zo komt aan dit Piratenweekeinde weer een einde. 

Gelukkig hebben we de foto's nog!


Geschreven door: Karin Beek
Gepubliceerd op: 2019-02-16

Terug naar Uotha Nieuws