24 uurs hike, JvB.

24 uurs Winterhike (1e editie)

Donderdag 29 december stond de 1e editie van de 24 uurs winterhike op de agenda van 6 enthousiaste JVB-ers: Dick, Eline, Bob, Caroline, Marianne en Mijntje. Om 12 uur begint de hike bij 1 van de lopers, waarna we verwachten de volgende dag rond 14 uur weer terug te zijn.

10:15 uur ontvangen we de eerste vlog van de grote organisator Dick: ‘JVB ik vertrek’ naar een kampterrein waar nog niets te zien is. Hoewel Bob er direct naartoe kan lopen. Dus dat doen we dan ook na de koffie met lekkers bij Caroline.

Caroline krijgt de eerste opdracht in handen, waarbij vooral zij zelf zich afvraagt of we dan wel aankomen op het kampterrein. De rest heeft er alle vertrouwen in en lopen achter haar aan. Het blijkt dat haar skills tijdens deze tocht geweldig zijn, waardoor we deel 1 van de tocht goed afronden.

Bij deel 2 van de route spot Bob als een echte Freek in het Wild een gigantisch harig wild dier. Holey moley moet je die tanden zien en die enorme klauwen. Wat een dier! En die heeft Bob gewoon met zijn blote handen gevangen. Wat een dag! Benieuwd of we morgen ook nog zo’n beest kunnen zien. Dus laterrrrrrrrrr.

We lopen gestaag richting de ondoordringbare oerwouden van de Trentse Bossen. Dit kan je wel het einde van de wereld noemen. Dat we hier Floortje Dessing tegen komen is dan ook niet vreemd. Bij de enige echte scouting blokhut nemen we even een pauze. We zouden graag een kijkje nemen, maar met een erg waterig voorportaal en geen waadpak in onze rugzak, slaan we dit even over. Na een heerlijk kopje koffie of thee die ter plekke gezet is, gaan we weer verder.

Na circa 20 km komen we aan op het kampterrein in Mill. Mooie locatie met een kampvuurplek en een overkapping waar we droog kunnen zitten, maar dat gelukkig is niet nodig. We zetten de tenten op en nemen eerst een soepje voor de eerste honger. Het vuur wordt aangemaakt, want het is tijd om onze nieuwe dutch ovens voor de eerste keer uit te proberen! De eerste pot staat lekker te pruttelen en na en half uur is de lasagne klaar: heerlijk! Deze was al dente, dus de 2e pan laten we iets langer pruttelen: voortreffelijk! Onder het motto ‘heel holland bakt’ wordt ook het brood voor de volgende dag in de dutch oven gemaakt. Vanwege de afwezigheid van een maatbeker is het deeg iets natter, maar na wat langer in de dutch oven is ook dit baksel een succes.

Na een gezellige avond bij het kampvuur, steeds kouder wordend, duiken we onze slaapzak in. De één heeft het heerlijk warm, de ander heel de nacht koud. Waarbij dan ‘s nachts de gedachtes opkomen: waarom vond ik dit ook al weer leuk? Wat heb ik zin om morgen weer te lopen…dan worden mijn voeten ook weer warm.

In de ochtend blijkt dat het gevroren heeft, dat draagt weer bij aan het winterhike gevoel. Even lekker ontbijten met ons eigen gemaakte brood, waarna we de tenten afbreken. Helaas piept en kraakt het her en der bij de lopers. Pijntjes hier, blaren daar. Waardoor Marianne het verstandige besluit neemt met de auto, die de aanhanger komt ophalen, mee terug te gaan. Ook bepaalt ieder voor zich met welke hoeveelheid bagage zij wil lopen, zodat ook deze dag met lol gelopen kan worden.

Als een trein lopen we het Duits lijntje af. Wel een stoptrein, want onderweg worden er nog een aantal geocaches meegepikt. Via ons clubgebouw komen we moe maar voldaan bij het eindpunt aan. Het was een geweldig leuke eerste editie van de 24 uurs winterhike. Waarbij we concluderen dat één nacht echt genoeg is en dat dit super gaaf was om te doen!


Geschreven door: Mijntje
Gepubliceerd op: 2023-01-21

Terug naar Uotha Nieuws