februari bij de scouts vrijdag.

De scouts vrijdag zijn afgelopen maand weer druk bezig geweest met nieuwe technieken /elkaar leren kennen, maar ook goed doen voor de samenleving. Dit en meer lees je in de nieuwsbrief van deze maand.


Eierruilspel & Pl/ Apl weekend 27 & 28 januari

De scouts vrijdag hebben het eier ruilspel gedaan voor de voedselbank. Met 5 eieren op pad en met super veel houdbare producten kwamen ze terug. Super goed gedaan!! De voedselbank was er heel erg blij mee! 
Bedankt Scouts vrijdag!


Pl/ apl weekEIndje met de scouts vrijdag. 

Na het draaien eerst de bedden klaar gelegd. Vervolgens gingen we samenwerken om ons ei te beschermen. Elke pl/apl kreeg een ei waar ze het hele weekEInd zorg voor moesten dragen. Dus bij het volgende spel in de kano moest het ei ook mee. Tijdens het kanoŽn moesten er flesjes uit de Bentley gevist worden in verschillende kleuren. Door samen te werken kwam er een coŲrdinaat uit waar chips en drinken te vinden was. Lekker opwarmen bij het kampvuur en daarna naar bed waar nog weerwolven 2.0 werd gespeeld. Na een ei-ig ontbijt gingen we een vragen rondje/ stellingen spel doen waar veel nuttige informatie over pl/ apl zijn uitgewisseld hebben. Nog even elkaar nog beter leren kennen en een frisse neus gehaald te hebben was het al weer tijd om naar huis te gaan. Met eierdopje voor het ei.

Katapult bouwen.

Het was weer tijd om de palen & touwen uit het materiaalhok te halen voor de scouts. 
Deze opkomst werden de knopen getest bij de leiding en ze mochten een katapult maken met hun patrouille en natuurlijk ook testen! Ook de aplís werden uitgedaagd, ze hadden deze avond meer de rol van de plís en de plís de rol van Aplís.


Insigne deel 2

De scouts zijn verder gegaan met de insigne eisen voor hun insigne.

De groep internationaal: had op diverse niveaus verschillen tussen landen, scouting groepen zichtbaar gemaakt.  Het verschil van per scouting groep, regio en land. Daarna de verschillen tussen scouting Nederland en een ander land en nog twee landen de cultuur verschillen. Deze hadden ze per groepje gepresenteerd aan elkaar.De volgende stap voor het insigne is contact leggen met een andere scouting groep welke ook naar Intercamp gaat zo dat ze elkaar daar kunnen ontmoeten..

De groep routetechniek: ging aan de slag met 2 minder bekende route technieken namelijk: helicoptertocht en de vliegkoers. Na de uitleg gingen de scouts in 2-tallen een route techniek uitzetten en een route lopen van een andere groep in het sportpark. Dit ging gelukkig goed er was niemand verdwaald 😉

Carnaval a la scouts

Een bonte verzameling van outfits was het deze avond. Met leuke spelletjes zoals stoelendans, koek happen, levend memorie, opdrachten met een ballon, en woorden maken met letters. Dit allemaal op leuke muziek. En wij wensen iedereen een fijne vakantie.


Dit was het voor deze maand tot de volgende nieuwsbrief 


Geschreven door: Marjolein
Gepubliceerd op: 2023-02-19

Terug naar Uotha Nieuws