Welpen Zaterdag: 

ouder kind weekend!

Vrijdag 3 februari was het zo ver! Het eerste weekendje van het seizoen, met de ouders natuurlijk! Om 19.00 hebben we alle welpen en hun ouders ontvangen en hebben we het weekend geopend.

Maar al heel snel kwam de groep erachter dat ze ook een missie hadden! Er kwamen namelijk pinguļns op bezoek, ze waren op zoek naar een nieuw huisje. Ze waren namelijk verjaagd door de ijsberen. En daar hadden ze onze hulp voor nodig.

Als eerst zijn we de spullen van de pinguļns terug gaan smokkelen, vanuit hun oude huis terug naar Uotha. Ze moesten langs de ijsberen die overal in het gebied rondliepen. Als je spullen binnen had gebracht kreeg je punten waarmee je items kon kopen, om zo nog makkelijker spullen te halen! Maar dit gold ook voor de ijsberen…

Daarna zijn we lekker met z’n allen terug gewandeld en hebben we een kampvuurtje gemaakt en lekker nog wat gedronken voordat de welpen naar bed moesten.

Maar voor de ouders was de avond nog niet voorbij! Zij hebben namelijk in groepjes met de leiding een quiz gespeeld, onder het genot van een drankje en wat versnaperingen. Het ging er fanatiek aan toe, maar er kan toch maar een groepje winnen!

De volgende dag zijn we erop uit geweest op de fiets. Door middel van verschillende route technieken, en heel veel pauzes met leuke opdrachten natuurlijk, is het gelukt om een nieuw huisje te vinden! Tijdens de lunchpauze is er warme chocomel gedronken, want het is hartstikke koud hier!

De welpen waren heel erg moe na het fietsen, maar gelukkig konden ze ook weer lekker naar huis.

Het was een super geslaagd weekendje, en iedereen heeft er van genoten!

 

 

 

 


Geschreven door: Enya de Bruin
Gepubliceerd op: 2023-02-19

Terug naar Uotha Nieuws