maart/april bij de scouts.

Wat hebben de scouts vrijdag gedaan afgelopen 4 weken ? Je leest het hier!

24 maart

Tactiek, Regen en heldere hemel.

De scouts hebben levend stratego gedaan op 't Bedaf. Dat was een uitdaging qua omgeving en weer, gelukkig waren we niet van suiker😉

Dit was ook het eerste potje dat de vlaggen aan beide zijden van het spel niet gevonden waren. Gelukkig wel weer teruggevonden.

Ook hebben we stil gestaan bij een wat minder bekende vorm van vervuiling, namelijk lichtvervuiling en wat voor effecten het heeft voor de natuur en mens. Wat hoor je en zie je in het bos, en dat je met minder meer kunt zien in het donker. Gelukkig was het een redelijke heldere avond uiteindelijk dus hebben we ook nog sterren kunnen bewonderen.

25 maart was het earth hour, waarbij stilgestaan wordt bij het verbruik van elektriciteit op de aarde.


31 maart

Routetechniek

De scouts hadden de routes van de groepsinsigne tochttechniek gelopen,deze groep gaf ook de uitleg over de technieken die gebruikt zijn. Terwijl er twee groepen aan het lopen waren loste de andere twee groepen puzzels op. Om de cryptex open te kunnen maken. Het was een leuke en leerzame avond.

7 april

KwEItet

In paassferen waren de scouts in het sportpark, op zoek naar gouden eieren waarmee ze naderhand zoveel mogelijk kwartetten moesten verzamelen. Dit konden ze doen door bij andere groepen eieren te stelen en proberen om zo een kwartet te maken.
Uiteindelijk had 1 groepje 8 kwartetten bij elkaar.

Bij terugkomst op het clubgebouw hebben we ranja gedronken en paaseieren gegeten.
Iedere week heeft een andere patrouille corvee. Deze week was het de patrouille van Lotte voor de afwas.

Fijne Pasen iedereen!


Geschreven door: Marjolein
Gepubliceerd op: 2023-04-17

Terug naar Uotha Nieuws